Campania de Vaccinare Impotriva COVID-19

Campania de Vaccinare Impotriva COVID-19


1. ETAPA 1
Companiile producătoare depun rezultatele studiilor clinice la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și solicită evaluarea și autorizarea vaccinurilor


2. ETAPA 2
Primele 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au ajuns astăzi în România, prin Vama Nădlac 2. Procesul de vaccinare va începe în 27 decembrie 2020 în România și în toate statele membre ale Uniunii Europene.
„Această tranșă va fi imediat folosită pentru personalul medico-sanitar din primele 10 unități medicale din linia 1 implicate în lupta împotriva pandemiei COVID-19. Demersul de vaccinare împotriva COVID-19 în România este sincronizat și armonizat cu ceea ce se întâmplă în toate statele membre ale Uniunii Europene.” - col. dr. Valeriu Gheorghiță


Primele 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, preluate și depozitate la Institutul „Cantacuzino”, desemnat Centru național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19, au fost transportate către centrele de vaccinare din cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19 în România.
În data de 27 decembrie 2020 a început vaccinarea personalului medico-sanitar.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a primit a doua tranșă de vaccinuri, 40950 doze, care vor fi depozitate în Centrul național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 și vor fi distribuite spitalelor care au nevoie de vaccinuri, în funcție de solicitările primite de la Comitetul Național de Coordonare a Vaccinării în perioada următoare.