Şeful promoţiei „Nicolae Bălcescu-200” al Academiei Forţelor Terestre

Ariadna a absolvit Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu, finalizând studiile liceale cu media 10 la examenul de bacalaureat.

Elena Andrei · 29.07.2019

Prin muncă, ambiție și perseverență, sublocotenent Ariadna-Ecaterina Guță și-a construit drumul spre performanță, devenind șeful promoției „Nicolae Bălcescu-200” al Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Gândul de a urma o carieră militară l-a avut de la vârsta de 10 ani, când, participând la ceremonia de depunere a jurământului militar al fratelui ei, care este absolvent al instituției noastre, a fost fascinată de uniforma militară. Crescând, țelul ei a rămas același, să devină ofițer al Armatei României.

Originară din orașul Rovinari, județul Gorj, Ariadna a absolvit Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu, finalizând studiile liceale cu media 10 la examenul de bacalaureat. A rămas în continuare la fel de ambiţioasă, a avut încredere în calitățile ei și și-a manifestat mereu dorința de cunoaștere, de a învăța în permanență.„La puțin timp după examenul de bacalaureat aveam să înfrunt cea mai mare provocare de până atunci, admiterea la Academia Forțelor Terestre.  Emoțiile au fost pe măsură, a fost singura mea opțiune, nu voiam o altă variantă. Am pășit pe porțile academiei cu instrumente de scris, emoții și cunoștințe, reușind să promovez examenul de admitere printre primii. Am avut cea mai mare notă din rândul fetelor”, ne-a povestit tânăra.


Pe parcursul celor trei ani în academie, Ariadna și-a dorit să acumuleze experiență, să învețe cât mai multe și să își realizeze baza necesară pentru a avea succes în viitoarea carieră militară. A făcut parte din lotul sportiv de taekwondo și de schi al academiei, a participat în patru mobilități internaționale în cadrul programului Erasmus+ și Emilio, iar din postura de student gradat a încercat să transmită mai departe cunoștințele și experiența acumulată, ajutându-și colegii mai mici să se adapteze și să înfrunte provocările cu ambiție și curaj.„Nu am să uit niciodată emoțiile cu care am pășit pentru prima dată pe poarta academiei, primele prietenii pe care le-am legat și primele mișcări de instrucție de front învățate. Mediul pe care Academia Forțelor Terestre l-a creat,  posibilitățile de formare și dezvoltare oferite, cadrele didactice, comandanții, instructorii și relațiile cu colegii au contribuit în permanență la succesul meu. Mi-am dorit să fiu printre cei buni, iar la final, la repartiție, să am ocazia să aleg o funcție care să îmi ofere posibilitatea de a obține brevet de parașutist. Nu m-am așteptat să fiu șefă de promoție, totul a fost un rezultat al pregătirii temeinice și al ambiției personale”, mărturisește tânăra.


Acum, la sfârşitul celor trei ani de studenţie, Ariadna își dorește să continue să își perfecționeze deprinderile și să acumuleze cunoștințe noi pentru a putea contribui pe mai departe la formarea viitorilor luptători și specialiști militari din Armata României.Felicitări, Ariadna, şi mult succes în continuare pe acelaşi drum al performanţei!
Semper Una!
Credit Foto: Laurențiu Turoi și A&M Photo