Sunt onorat să fiu şef de promoţie la arma infanterie

Sublocotenent Lungu Dragoş, absolvent al Academiei Forţelor Terestre “Nicolae Balcescu” - Promotia Nicolae Bălcescu 200

Alexandra Munteanu · 29.07.2019
Sunt sublocotenent Lungu Dragoş şi am absolvit Academia Forţelor Terestre “Nicolae Balcescu” - Promotia Nicolae Bălcescu 200.
Sunt onorat să fiu şef de promoţie la arma infanterie.
Datorez acest parcurs militar în primul rând tatălui meu, locotenent colonel Lungu Ciprian, absolvent AFT- promoţia 1996, specialitatea infanterie , care mi-a insuflat  în continuu dragostea faţă de această meserie. Am ştiut când am pornit pe acest drum în 2016 că nu va fi deloc uşor şi că dăruirea, pasiunea şi ambiţia sunt elemente definitorii pentru a deveni un bun ofiţer de carieră.

 

Am ales să-mi continui cariera la Batalionul 280 Infanterie Mecanizată din Focşani - unitate emblematică a armatei României, care are o vastă experienţă în participarea la misiunile din teatrele de operaţii , experienţa pe care o consider necesară oricărui ofiţer de carieră.
 
Am absolvit Academia Forțelor Terestre cu media 9.02,  fiind șef de promoție la arma infanterie , specialitatea infanterie. Pe timpul academiei am participat la multe activități internaționale, printre care  cele mai importante au fost semestrul internațional prin programul Erasmus+ din cadrul Academiei Militare din Grecia dar și modulele de pregătire din  Cehia și Polonia, unde am dobândit cunoștințe importante ce îmi vor folosi în funcția de comandant de pluton.
 


Am ales cariera militară la sfatul tatălui meu care a absolvit  aceeaşi academie, promoția 1996. Consider că meseria pe care mi-am ales-o este una plină de provocări, dar și de satisfacții și sunt conștient de responsabilitățile pe care le am dar și de răspunderile față de subordonați.
 Sunt de părere că  profesia de ofiţer este în mod direct legată de cele mai înalte valori umane, iar fiecare ofiţer trebuie să fie sensibil la valorile morale, să manifeste înţelegere şi adeziune totală la acestea.
Dacă un ofiţer, în actul de comandă sau în alte activităţi pe care le desfăşoară, este preocupat să rezolve foarte bine problemele subordonaţilor, manifestă moderaţie, cumpătare, corectitudine, el reprezintă tipul de lider în care oamenii au încredere, îl admiră şi-l urmează. Acestea sunt principalele idei după care o să mă ghidez în cariera de ofițer.