Elevul sergent Chiosea Mădălin Robert

Laura Bașturea · 16.02.2024
Elevul sergent Chiosea Mădălin Robert este un tânăr dedicat în vârstă de 21 de ani, elev în anul II de studiu, arma Rachete și artilerie antiaeriană. Râmniceanul și-a dorit să afle mai multe detalii despre etapele accederii în sistemul militar, încă de pe vremea când era elev la Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare”. În anul 2020, în cadrul liceului s-a organizat o acțiune de promovare a carierei militare, iar ideea unui viitor în Armata României i s-a părut a fi potrivită. A depus dosarul la Biroul informare recrutare alegând prima opțiune Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”.

„Am optat pentru această școală militară, în primul rând, pentru că este mai aproape de casă și, în al doilea rând, pentru că întotdeauna mi s-a părut atrăgător tot ce are legătură cu aviația.”
Începând cu anul 2022, după ce a reușit să treacă cu brio de etapele de selecție a devenit un elev exemplar, cu rezultate foarte bune la evaluările de specialitate și la cele privind instrucția militară. Implicarea și devotamentul i-au fost răsplătite prin acordarea gradului de elev sergent, începând cu anul II.

„A fost o deosebită onoare pentru mine să fiu recompensat prin acordarea gradului de elev sergent. În momentul în care mi s-a așezat pe uniformă gradul, am fost aproape la fel de emoționat ca atunci când am depus jurământul. Este una dintre amintirile pe care le voi prețui mereu.”

Mădălin este un lider în cadrul școlii, nu numai din postura de elev sergent, ci și pentru că deține poziția de coordonator al secțiunii de Tehnici și artă foto-video, din cadrul Cercului cultural artistic al școlii. Este pasionat de fotografie de mic și își încântă colegii și profesorii cu abilitățile sale de a captura cele mai importante momente pe cameră.

„Îmi place să surprind vizual aspecte din activitățile la care participăm. Și sunt atât de multe. Viața unui elev militar nu poate fi niciodată plictisitoare. Ai posibilitatea să practici diferite sporturi, să îți exprimi abilitățile pentru tehnică în cercurile școlare de profil, să participi la sesiuni de comunicări științifice, să te implici în activități cultural artistice, la acțiuni de promovare. Eu am avut ocazia să particip și ca fotograf și să îmi dezvolt această pasiune, lucru pentru care sunt recunoscător.”

Elevul poartă uniforma militară cu mândrie și are o expresie hotărâtă, reflectându-și determinarea și angajamentul față de cariera militară. Se vede peste ani urcând treptat scările în ierarhia militară, răspunzând pozitiv fiecărei provocări profesionale și participând la toate activitățile la care este solicitat în calitate de artist fotograf.

Felicitări, Mădălin! Mult succes în viitoarea ta carieră! Începutul este mai mult decât promițător!