Baza 95 Aeriană are un nou comandant

MApN · 06.02.2024
Baza 95 Aeriană are un nou comandant

La Baza 95 Aeriană a avut loc în data de 5 februarie 2024, ceremonia de predare-primire a comenzii unității, în prezența locțiitorului șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, general-maior Leonard-Gabriel Baraboi. Comandorul Marcel Breșug, locțiitor al comandantului, a predat comanda și Drapelul de Luptă ale Bazei 95 Aeriană comandorului Ciprian Marin. 

,,Este o mândrie și o onoare pentru mine să fiu astăzi în fața dumneavoastră, în calitate de comandant al acestei unități, o unitate cu tradiție. Țin să mulțumesc, pe această cale, pentru încrederea acordată, atât conducerii Statului Major al Forțelor Aeriene, cât și Statului Major al Apărării. Pornesc pe acest drum cu gândul că resursa umană este cea mai importantă și mi-aș dori ca împreună să ducem mai departe valori precum mândria de a fi români și mândria de a fi militari.” – comandor Ciprian Marin, comandantul Bazei 95 Aeriană. 
Comandorul Marin Ciprian este pilot de elicopter cu peste 1400 ore de zbor şi a executat patru misiuni internaţionale. În 2005 a fost în Bosnia și Herţegovina, ca pilot în misiunea Althea, în 2011 şi 2013 în Afganistan şi în 2020 s-a remarcat în calitate de comandant al detaşamentului Carpathian Pumas în Mali, rotaţia a II-a.  A absolvit masterul de comandă la Universitatea Naţională de Apărare în 2016 şi Air War College, în 2019, în SUA. 
,,Țin să vă felicit pentru modul în care v-ați făcut  datoria și ați condus această unitate, iar pentru viitor, am convingerea că veți face față cu brio tuturor provocărilor deoarece aveți parte de un colectiv extraordinar.” – general-maior Leonard-Gabriel Baraboi, locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Aeriene. 
Mult succes în îndeplinirea tuturor misiunilor!