Campionii naționali la volei U-17, cadeți pentru o zi în Forțele Navale Române

Cristina Sîmbeteanu · 21.11.2023
De pe terenul de volei, pe puntea navelor militare! Campionii naționali U-17 CTF „Mihai I” București, medaliați cu aur de Federația Română de Volei în sezonul competițional 2022-2023, aflați la malul mării, în perioada 17-18 noiembrie, pentru a disputa un meci contra voleibaliștilor de la CSM Constanța, au fost oaspeți în cadrul programului „Cadet în Forțele Navale”.
 
Liceenii au vizitat portul militar Constanța, unde au urcat la bordul fregatei „Regina Maria”, ocazie bună pentru a afla că o parte semnificativă a valorilor promovate în sport se regăsesc și în viața de zi cu zi a marinarilor militari. Atât sportul, cât și armata pun accent deosebit pe disciplină, muncă în echipă și dezvoltare personală. Ambele domenii încurajează perseverența, antrenamentul intensiv și capacitatea de a gestiona presiunea în situații critice.
 
Emblematici pentru România prin performanțele lor de pe terenul de sport, tinerii voleibaliști bucureșteni au urcat și la bordul velierului-simbol al Forțelor Navale Române, nava-școală „Mircea”. În turul ghidat de care au avut parte, liceenii au descoperit condițiile în care cadeții marinei militare învață bazele navigației, dar și ce înseamnă noțiunea de diplomație navală.
 
După vizita din portul militar, sportivii de la CTF „Mihai I” București s-au deplasat pe platforma de învățământ a Forțelor Navale Române, unde au vizitat sediul modern al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, inclusiv simulatorul integrat de navigație, unde li s-a permis să experimenteze senzațiile de pe puntea de comandă a unei nave aflate în marș.
 
Vizita pe platforma de învățământ s-a încheiat cu un meci de volei amical între liceenii bucureșteni și studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”. La final, cadeții pentru o zi în Forțele Navale au fost recompensați cu diplome și cadouri simbolice de către reprezentantul Statului Major al Forțelor Navale, comandorul Mihai Dobrea.