Premiul I și trei premii speciale obținute la faza națională a olimpiadei de istorie de elevii Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”

Francesca Șindilar · 21.04.2023
  • Acasă
  • Articole blog
  • Actualitate
  • Premiul I și trei premii speciale obținute la faza națională a olimpiadei de istorie de elevii Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”
Printre aspectele care aduc valoare Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” se numără și rezultatele de excepție ale elevilor, obținute cu sprijinul profesorilor, la olimpiadele și concursurile școlare.

Primăvara aceasta, au cules roadele muncii lor, iar rezultatele obținute de elevul sergent-major Cosmin Dumitru Vișovan și de elevul sergent Silviu Ionuț Curic, la faza națională a olimpiadei de istorie, sunt dovada învățământului de calitate de care beneficiază în instituția câmpulungeană.

Rezultatul frumos obținut la etapa județeană a olimpiadei de istorie l-a determinat pe Cosmin să studieze materia mai intens, iar susținerea de care a avut parte și dorința de a cunoaște cât mai mult i-au adus Locul I la faza națională a olimpiadei, cu 99 de puncte, dar și Premiul special oferit de Asociația Internațională Pro Militari și Premiul special al Facultății de Istorie și Filosofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

„Zilele petrecute în Râmnicu Vâlcea în cadrul etapei naționale a olimpiadei de istorie au însemnat mai mult decât competiția propriu-zisă. Cele cinci zile au reprezentat experiențe noi, informații culturale diverse, dar și contacte sociale cu participanți din întreaga țară.
Pregătirea pentru concurs a determinat rezultatul pe care l-am obținut, cu ajutorul și implicarea activă a domnului profesor Petrică Ciocan.
Astfel, participarea la olimpiada de istorie a determinat, pe lângă un exercițiu de muncă cu surse istorice și manuale, o experiență inedită, prin care mi-am îmbogățit cunoștințele legate de diplomația din cadrul ultimului secol.” - elev sergent-major Cosmin Dumitru Vișovan

În cadrul aceleiași competiții, elevul sergent Silviu Ionuț Curic a obținut Premiul special, oferit de Asociația Internațională Pro Militari.
„Acest an școlar își pune amprenta în viața mea printr-o experiență minunată - olimpiada de istorie. În cadrul acestei competiții în care mi-am putut testa limitele, am întâlnit persoane deosebite, cu care sper că voi păstra legătura. Îi sunt recunoscător domnului profesor pentru coordonare, cât și familiei mele care m-a susținut neîncetat.” - elev sergent Silviu Ionuț Curic

Felicitări pentru rezultatele obținute! Felicitări elevilor și domnului profesor Petrică Ciocan!



Foto: arhiva elevilor