Student Magda Melisa Micu

Magda Melisa Micu · 29.11.2022
„Mă numesc Magda Melisa Micu și spun cu mândrie că sunt studentă în anul I în cadrul Institutului Medico-Militar, Secția de Pregătire Medico-Militară Târgu-Mureș.
Uitându-mă în retrospectivă, bazele personalității mele și setului meu de principii își au ca origine sportul de performanță, pe care l-am practicat la o vârstă fragedă, anume badmintonul. Alături de un mentor fără egal, am reușit să-mi implementez dorința de cunoaștere, competitivitatea și mai ales ambiția. Am învățat din competițiile sportive că pot să îndeplinesc, cu multă muncă, tot ce îmi doresc. Astfel, încă de mică mi-am propus să țintesc cât mai sus și să-mi urmez planul prestabilit cu perseverență, conștiinciozitate și ambiție.
 
Mai departe am urmărit să mă dezvolt și să acumulez cunoștințe în cât mai multe domenii. Teatrul este o altă pasiune pe care am descoperit-o timpuriu și care m-a învățat unul dintre cele mai importante lucruri: iubirea pentru oameni. Am învățat că iubesc să creez conexiuni cu alte persoane și mă încarc din relațiile cu oamenii din jurul meu. Am jucat pe scenele din mai multe orașe, am avut și perspectiva de voluntar în cadrul Teatrului Tineretului din Piatra Neamț și toate acestea m-au ajutat să mă cunosc mai bine și să ajung la concluzia că în viitor vreau să fiu lângă oameni, pentru oameni.
 
Dragostea pentru folclor a înflorit odată ce am devenit membru al Ansamblului folcloric „Doina Ceahlăului” din Piatra Neamț. Pe perioada liceului am fost norocoasă să fac parte dintr-un colectiv unit lângă care am reușit să învăț și mai multe despre tradițiile și obiceiurile autohtone. Am cutreierat țara pe ritmuri populare alături de oameni care nu în mod întâmplător, se află și ei printre rândurile studenților militari. Împreună purtăm cu onoare uniforma militară, încercând să îndeplinim îndatoririle morale de tineri români.
 
Toate acestea au avut loc concomitent cu numeroase activități de voluntariat și implicare care m-au ajutat sa iau decizia finală de a urma acest drum. Momentul admiterii a fost unul mult așteptat de mine, după o lungă perioadă de pregătire și încercări, venise momentul în care puteam ajunge mai aproape de visul meu. Pe măsura muncii depuse, rezultatul a fost unul foarte bun. Medicina militară a fost singura mea opțiune, știam că este singura carieră în care îmi pot folosi toate aceste capacități dobândite și care mă poate propulsa mai departe. Pasiunea pentru acest domeniu este în continuă expansiune și cu cât învăț mai multe despre corpul uman, cu atât sunt mai fascinată de medicină.
Familia mi-a fost în primul rând alături la fiecare pas și le datorez tot ce sunt acum. Le mulțumesc pe această cale pentru tot și mă voi asigura că nu îi voi dezamăgi niciodată. Cu ajutorul lor am reușit să trec peste orice obstacol și m-au învățat cum să fiu mai bună pe zi ce trece. Mi-au dat din tăria lor de caracter și mi-au arătat că sunt capabilă de orice. Așa cum ne este nouă vorba în familie: „No pain, no gain!”