Cantemiriști de top la academiile militare

Grațiela Mihăescu · 13.07.2022
Promoția 2022 a Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” duce mai departe tradiția de excelență a instituției și demonstrează, încă o dată, că obiectivele trasate pot fi îndeplinite prin foarte multă muncă, spirit de echipă, seriozitate, dorință de autodepășire și raportează „Misiune îndeplinită!”
Rezultatele deosebite obținute de absolvenții cantemiriști la examenul național de bacalaureat și la concursul de admitere în instituțiile militare de învățământ superior (100% reușiți), între care se numără cele 48 de note de 10 (29 la examenul maturității și 19 la admitere), stau mărturie.
În șirul performanțelor excepționale se evidențiază cele ale absolvenților cu cele mai mari medii de repartiție, dar și ale celor care au ocupat primele locuri la academiile militare din țară.
Este pentru al doilea an consecutiv când un absolvent cantemirist este primul în promoția curentă, în funcție de media de repartiție, dintre toți absolvenții de colegii naționale militare.
Eva-Antonia Nedelcu este cea care duce tradiția mai departe, reușind să obțină cea mai mare medie de repartiție, respectiv 9,83.
            În același registru al reușitelor se înscrie și rezultatul absolventului nostru George Dănuț Armencescu, fiind al doilea în promoție, cu media de repartiție 9,78.
Ambii au optat pentru Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, unde au fost admiși primii la specializările alese: Echipamente și sisteme electronice militare, respectiv Comunicații pentru apărare și securitate.


De asemenea, la programul de studii Echipamente și sisteme electronice militare - electronică, radioelectronică de aviație din cadrul aceleiași academii, absolventul Vlad Vasilescu a fost admis primul, fiind secondat de colegul lui Bogdan Vasile.
La specializarea Armament, aparatură artileristică și sisteme de conducere a focului, primul loc a fost ocupat de absolventa Andreea Rădulescu.
Fruntași la admiterea în Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” sunt doi absolvenți: Eduard-Gabriel Todoran, la specializarea Meteorologie, și Cristina Andreea Bădescu, la specialitatea militară Război electronic în comunicații.
La Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, doi absolvenți au ocupat primele locuri la două dintre specialitățile militare: Petrișor Cătălin Sin - Poliție militară și Codruț Gabriel Cantea – Apărare CBRN.
Absolventul Mihail Raul Stan a ocupat prima poziție la specialitatea militară Electromecanică de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.
Dintre cei 117 absolvenți care au fost admiși în învățământul militar superior, 41 au ales Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, 38 au optat pentru Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, 31 și-au îndreptat pașii spre Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” și 7 își vor desăvârși pregătirea în Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.
Din toamnă, cu toții vor păși dincolo de porțile instituției, cu un bagaj însemnat de cunoștințe, dornici să devină liderii Armatei României de mâine, să-și facă mândri părinții, profesorii și ofițerii care i-au călăuzit pe drumul cunoașterii, le-au șlefuit caracterul și le-au dat forța de a învinge orice obstacol, de a merge mai departe și atunci când va fi mai greu.
 
Felicitări tuturor și mult succes în etapa studenției militare!
 
Mesaje ale absolvenților:
 
Acum 4 ani, când am intrat pe porțile Cantemirului, știam că voi lupta să îmi îndeplinesc visul de a fi studentă în cadrul Academiei Forțelor Aeriene. A fost un an greu, un an în care am reușit să-mi ating limitele, devenind din ce în ce mai bună. Faptul că am intrat prima exact unde îmi doream înseamnă că munca depusă nu a fost în zadar, iar roadele succesului au reușit să șteargă toate momentele grele, lăsând în urmă doar un sincer "Mulțumesc, Cantemir! Nu te voi uita!" - Cristina Bădescu
 
Consider că această specializare prezintă o deosebită importanță în zilele noastre, când amenințările armelor de domeniu chimic și nuclear devin din ce în ce mai proeminente.
Am ales această specializare din dorința de a îi reda vitalitatea și importanța printre toate celelalte specializări.
Cantea Codruț Gabriel - primul admis la specializarea Apărare CBRN
 
Nu există secrete pentru succes. Este rezultatul pregătirii, a muncii grele, a învățării din propriile greșeli. Sin Petrișor Cătălin - admis primul la specializarea Poliție Militara, AFT;
 
Odată cu absolvirea Colegiului Național Militar "Dimitrie Cantemir" mi-a fost oferită ocazia să fac o alegere de o deosebită importanță pentru cariera și viitorul meu. Încă din ciclul gimnazial am fost atras de inginerie, iar pe parcursul liceului m-am hotărât că vreau să fac parte din Forțele Aeriene. Acesta este motivul datorită căruia mă simt foarte împlinit pentru că am fost admis la Academia Tehnică Militară "Ferdinand I", specializarea echipamente și sisteme electronice militare, electronică-radioelectronică de aviație, mândria fiind și mai mare întrucât am ocupat chiar primul loc. Vreau să le mulțumesc pe această cale tuturor celor care au avut un rol important în formarea mea de-a lungul acestor 4 ani și pentru toată susținerea pe care mi-au acordat-o! Sper să rămân un exemplu pentru colegii mai mici care m-au cunoscut și, totodată, le urez mult succes tuturor! Vasilescu Vlad Gabriel Daniel.
 
Cei patru ani petrecuți în cuibul șoimilor cantemiriști ne-au demonstrat că prin muncă, ambiție, precum și prin sprijinul neîncetat al cadrelor didactice și militare, putem să ne atingem obiectivele și să visăm cât mai sus! Faptul că am fost admis la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, specializarea „Echipamente și sisteme electronice militare, electronică-radioelectronică de aviație” reprezintă dovada că am reușit să devin cea mai bună versiune a mea, efortul depus de-a lungul anilor de studiu nefiind în zadar. Vasile Bogdan Sorin, admis al doilea.
 
Faptul că am intrat primul la specializarea pe care am ales-o a fost ca un bonus pentru efortul depus constant. De când am intrat în Colegiul Național Militar "Dimitrie Cantemir" mi-am dorit să acced în Academia Tehnică Militară "Ferdinand I" pe secția comunicații. Aștept cu nerăbdare începerea noii experiențe din viața mea și sper să mă ridic la nivelul așteptărilor Armencescu George Dănuț  - Academia Tehnică Militară
 
"Fericirea este să simți cu adevărat mulțumirea care vine din munca asiduă." – Joseph Barbara
Consider că acest citat mă reprezintă cu desăvârșire deoarece, prin muncă și determinare, astăzi mă bucur de reușita de a fi prima admisă la specializarea la care îmi doream să ajung: Echipamente și sisteme electronice militare, în cadrul Academiei Tehnice Militare "Ferdinand I".
Încă din clasa a IX-a, când am pășit pentru prima dată în Cetatea Cantemiristă, visam să devin ofițer inginer, profesie ce îmbină perfect dorința de a urma cariera militară și pasiunea pentru domeniul științelor exacte.
Pe parcursul celor 4 ani de liceu, mi-am fixat diverse obiective, țintind spre trepte cât mai înalte ale performanței, precum: obținerea celei mai mari medii la finalul fiecărui an școlar, înaintarea în gradul onorific de elev plutonier adjutant și ocuparea funcției de înlocuitor al comandantului, obținerea mediei 10 la examenul de bacalaureat, atribuirea titlului de șefă a promoției 2022 și situarea pe primul loc în ierarhia liceelor militare în ziua repartiției în instituțiile de învățământ superior militar. Pot afirma cu bucurie faptul că mi-am dus la îndeplinire toate obiectivele propuse, fiind numită, în cadrul repartiției, la data de 8 iulie 2022, șefă de promoție pe toate colegiile naționale militare.
Toate aceste rezultate reprezintă rodul sacrificiului și al credinței în Dumnezeu, dar și al susținerii necondiționate din partea familiei. Totodată, mulțumesc cadrelor didactice și militare care au avut încredere în mine, m-au susținut și au contribuit la această performanță. Eva-Antonia Nedelcu.
 
Cu multa trudă și cu ambiție am luptat pentru admitere. Ore în șir de lucrat, am învățat și poate că mi-am neglijat micile plăceri pentru exerciții în plus la matematică. Dar totul a avut rezultate pe măsură. Mulțumiri profesorilor care au avut grijă să știu tot ceea ce am avut nevoie și părinților care m-au susținut în toate deciziile! Rădulescu Andreea