Seful promotiei 2019 al Colegiului National Militar “Dimitrie Cantemir”

Absolventa Lorena Pană este şeful promoţiei 2015-2019 “Nicolae Bălcescu-200” al Colegiului Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”.

Grațiela Mihăescu · 16.07.2019
Absolventa Lorena Pană este şeful promoţiei 2015-2019 “Nicolae Bălcescu-200” al Colegiului Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”.
 
Lorena a pornit cu dreptul spre cariera militară, media de admitere fiind 9,89, obţinând 10 la testul grilă de verificare a cunoştinţelor. În drumul ei de cantemiristă, de elev gradat şi model pentru cei mai mici liceeni, în faţa cărora a excelat prin acţiunile ei, Lorena s-a remarcat printr-o modestie aparte, prin conduită ireproşabilă, prin vocea ei şlefuită cu migală şi, nu în ultimul rând, prin rezultate foarte bune la învăţătură, fiind distinsă cu Premiul I în toţi cei patru ani de colegiu, la finalul cărora a obţinut media generală 9,84. Acesteia i s-a adăugat media de la examenul naţional de Bacalaureat, respectiv 9,90.
 
“Acest rezultat reprezintă rodul muncii mele pe parcursul celor 4 ani. Întotdeauna mi-a plăcut să acumulez cunoștințe noi, iar atunci când pasiunea se intersectează cu mediul propice dezvoltării rezultatele sunt pe măsură. 
Pentru mine acest colegiu a reprezentat evoluție, susținere și mai ales posibilitatea de a mă autodepăși. A fost o perioadă semnificativă în viața mea ce m-a maturizat, m-a învățat ce înseamnă prietenia,  mi-a deschis orizonturile și m-a îndreptat spre o cale sigură a succesului. Cu mândrie pot spune acum căci pe lângă numele meu pot adăuga și calitatea de <<cantemirist>>”, a spus performera noastră.
 
În toamnă, Lorena va primi Premiul “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă”, ca urmare a performanţei obţinute, aceea de şef de promoţie, rezultat care certifică temeinicia pregătirii îmbinată cu tactul pedagogic al cadrelor didactice şi calitatea actului instructiv-educativ.
 
Numele ei va rămâne încrustat pe placa de marmură din holul pavilionului învăţământ, ce cuprinde generaţiile de performeri din anul 1915 şi până astăzi. Din anul 2012, au existat numai şefe de promoţie, doar în 2016 titlul revenindu-i unui tânăr cantemirist.
 
Cu bagajul de cunoştinţe acumulate la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Lorena se pregăteşte pentru admiterea la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, acolo unde generaţii întregi de absolvenţi au excelat atât la concursul de admitere, cât şi la finalizarea studiilor universitare.
 
Felicitări, Lorena, şi mult succes în continuare!
Ne mândrim cu tine!