Eleva sergent Larisa Iușan, nota 10 și Premiul I la faza națională a Olimpiadei de Religie

Ioana Popa · 24.05.2022
Cu o sensibilitate aparte și cu înclinații spre unele discipline din categoria celor umaniste, Larisa a reușit să elaboreze o lucrare perfectă în care și-a demonstrat cunoștințele religioase și culturale dobândite sub îndrumarea părintelui profesor Ioan Nistor.
 
Larisa mărturisește că premiul obținut a făcut-o să găsească un sens mai profund al lucrurilor și o îndeamnă să descopere și mai multe „pe un tărâm neexplorat încă”.
„Deși nu obișnuiesc să-mi împărtășesc în întregime ideile și concepțiile cu cei din jurul meu, participarea la olimpiada de religie mi-a oferit oportunitatea de a ieși puțin din zona mea de confort și de a-mi valorifica modul de gândire. Dacă acum câteva săptămâni aflam entuziasmată că m-am calificat la etapa națională a acestei olimpiade, azi pot doar să mă bucur că munca pe care am depus-o nu a fost în zadar. Cred că factorul cel mai important care m-a condus spre o notă de 10 a fost tocmai sarcina ce simțeam că-mi revine după faza pe județ, etapă care m-a responsabilizat să îndrăznesc, să continui să fiu eu și să-mi dezvolt tot mai mult această sensibilitate spirituală, cred eu, înnăscută.
 
De asemenea, îndrumările părintelui profesor Ioan Nistor au fost esențiale, știind exact unde să puncteze, pentru a-mi oferi ajutor în a îmbina plăcut adevărul cu originalitatea interpretărilor mele. Perioadele de pregătire m-au făcut să realizez cât de mult mă regăsesc în tot ceea ce fac, astfel, religia devenind o modalitate de a mă cunoaște pe mine însămi. Chiar dacă, acum, atenția mea se va îndrepta către examenele de bacalaureat și admitere în cadrul uneia dintre academiile militare, pot să afirm că voi reveni, cu siguranță, în același loc, în sânul religiei, pentru a descoperi și mai mult.
 
Consider că mai am multe lucruri de învățat și un punctaj maxim n-ar trebui tratat ca o barieră, un punct final, ci dimpotrivă, ca un adevărat început al unei călătorii pe un tărâm neexplorat încă”, a mărturisit Larisa.
 
Alături de performanța Larisei menționăm și celelalte rezultate obținute de elevii colegiului cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite pentru disciplina religie, la faza națională a olimpiadei:
Premiul II: elev Daniel Indrei (clasa a IX-a);
Premiul III: elev Robert Bloj (clasa a IX-a);
Mențiune: elev caporal Samuel Armeanu (clasa a XI-a) și elev fruntaș Sara Holhoș (clasa a X-a);
Premiul special acordat de Arhiepiscopia Sibiului: elev fruntaș Iuliana Tărcuță (clasa a X-a).
Felicitări Larisa, felicitări elevilor premianți și părintelui profesor coordonator Ioan Nistor!