În cadență spre lumea magică a lecturii

Grațiela Mihăescu · 11.02.2022
La Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, elevii sunt invitați să participe la Concursul „La loc cuvântul!”, desfășurat în contextul sărbătoririi Zilei Naționale a Lecturii în România.
Fiecare participant se poate înscrie cu un singur slogan, care trebuie să abordeze tema lecturii, promovarea acesteia în rândul colegilor de generație și încurajarea conștientizării rolului său în dezvoltarea spirituală a omului.
 
La prima ediție a acestei competiții, desfășurată în perioada 03-13 februarie 2022, liceenii militari sunt provocați să ducă creativitatea la un alt nivel, prin această activitate de promovare și încurajare a lecturii, pusă la cale de profesor de limba și literatura română, Irina Grecu.
Pe baza unei teme, iubitorii de carte trebuie să dea dovadă de stil, expresivitate, putere de convingere și originalitate în ideea propusă, astfel încât să impresioneze juriul format din membrii Clubului de Lectură „Suflete în cadență” și doi dintre profesorii de limba și literatura română.
 
Conform regulamentului, anunțarea și premierea marelui câștigător vor avea loc marți, 15 februarie 2022, în cadrul unei festivități desfășurate cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii, premiul fiind acordat prin grija organizatorilor.
Ziua va fi marcată de activități culturale, menite a promova importanța cititului în rândul elevilor, cu prilejul acestei sărbători, instituită prin lege la mijlocul lunii ianuarie.
xxx
 
Scopul concursului este promovarea lecturii în rândul elevilor, cultivarea unei atitudini pozitive față de lectură, precum și desăvârșirea personală prin dezvoltarea orizontului cultural, a unei atitudini pozitive față de comunicare și a încrederii în propriile abilități de comunicare.
 
Text și foto: Grațiela Mihăescu