Dacă reușești să îți îndeplinești obiectivele, ești în locul potrivit!

Ioana Popa · 08.02.2022
Colegiul militar este locul potrivit pentru elevul caporal Călin Hartzos, care reușește prin parcurgerea fiecărei etape școlare, să fie mai aproape de obiectivul fixat, acela de a fi cel mai bun. Călin este elev în clasa a X-a și a reușit performanța de a încheia primul semestru al acestui an școlar cu media 10, clasându-se astfel pe primul loc la nivelul colegiului. Este ambițios, perseverent, orientat spre rezultate și foarte bine organizat. Și-a stabilit încă de la început un obiectiv, s-a informat și a știut cum să-și folosească atuurile pentru a fi în avantaj.
 
„Am venit în colegiul militar cu aceeași ambiție cu care am mers și la concursuri: aceea de a fi cel mai bun, dar în același timp am avut niște idei, am studiat locul, am studiat armata și am știut unde vreau să merg și cum să îmi folosesc cunoștințele pentru a-mi servi în avantajul meu”, spune Călin care recunoaște că obținerea mediei 10 la toate disciplinele din programa școlară nu a fost greu: „nu pot să spun că a fost greu, mai degrabă a fost un efort constant. Am început pregătirea încă din vacanță la materiile la care lucrez și pentru olimpiadă, mai ales la matematică. Pentru restul a fost mai degrabă o combinație între a fi atent la ore și a învăța în timpul liber. Nu a necesitat sacrificii extraordinare pentru că atâta timp cât ești organizat și determinat se poate rezolva totul într-un timp destul de decent pentru a-ți acorda și timp liber”, a explicat elevul reușita școlară din ultimele luni.
Pentru că în toate trebuie să existe un echilibru, elevul caporal Călin Hartzos, își alocă timp și pentru activități recreative: „prefer să am un program diversificat, nu îmi place să fac doar un singur lucru. Îmi place să mai schimb uneori situațiile, de aceea pe lângă învățat, care într-adevăr ia o bucată destul de mare din program, țin neapărat să am și timp liber în care fie citesc o carte, mă uit la un documentar, sau joc un joc video. Încerc să îmbin în toate activitățile utilul cu plăcutul pentru că și din jocuri sau din cărți mai învăț ceva care să îmi dezvolte cultura generală. Când sunt acasă ies cu bicicleta sau în drumeție, iar aici în colegiu alerg, joc tenis de masă sau fotbal, dar doar de plăcere. Poate părea puțin ironic, dintre toate sporturile îmi place tocmai sportul la care e necesară cea mai puțină activitate fizică, șahul, care este sportul minții”, afirmă Călin.
 
Perioada petrecută până acum în colegiul militar și-a pus amprenta nu doar asupra parcursului lui școlar ci și a personalității sale, iar această schimbare a fost imediat observată de către părinți. „Pot să spun că de când am venit în colegiul militar am învățat mult mai bine să fiu independent, să mă dezvolt pe mine ca persoană și ca om în societate la urma urmei. Părinții spun că m-am schimbat foarte mult, am devenit mai prompt, mai direct, lucrez mai bine, mai eficient, mai milităros, iar datorită orelor de sport mi-am îmbunătățit și aspectul fizic”, a mărturisit Călin. Recunoaște că mediul cazon nu ia- creat probleme și a reușit să se adapteze ușor pentru că „latura milităroasă de multe ori se suprapune cu bunul simț. Nu ar trebui să vină cineva să îți dea un ordin să îți fie curat în cameră sau să ai ținuta îngrijită, spune elevul caporal.

Oferind experiența sa personală, Călin are și un sfat pentru cei care doresc să vină la colegiul militar. „Le recomand să vină aici, este un loc minunat, care te ajută nu doar pe planul academic ci și pe planul personal. Însă să nu uite că totuși este vorba despre o școală, iar ca să se descurce trebuie să învețe, să se mențină la nivelul ridicat care este în acest colegiu. Totuși, să nu uite că sunt încă în perioada lor de adolescență, să se bucure de acești ani, bineînțeles ținând cont și de această latură școlară. Orele de studiu sunt făcute tocmai ca să înveți, iar dacă te dedici materiilor care îți plac și înveți și la celalte, nu vei avea probleme”, a transmis Călin.
Pasionat de matematică și științe, elevul caporal Călin Harțoș se gândește la o carieră în care să își valorifice pasiunea și cunoștințele și îi surâde ideea studiului la o academie militară din Statele Unite ale Americii.
 
Felicitări Călin, pentru reușitele de până acum, îți dorim mult succes în tot ceea ce îți propui!