Visul dintre pământ și cer

Mădălina Burlacu · 07.02.2022
La început de drum, pe aripile zborului, la Baza 95 Aeriană, sublocotenentul Eduard Suflea a debutat cu dreptul în cadrul Escadrilei 952 Elicoptere SOCAT. Încrezător în propriile forțe și cu un elan specific vârstei, pentru Eduard un vis a devenit realitate. După muncă și sacrificii, dar și cu multe satisfacții, traiectul vieții și-a urmat cursul dorit.
 
,,Pentru mine, zborul înseamnă libertate, un mod de viață, satisfacția cu care te desprinzi de sol și mulțumirea pe care o ai când te întorci după îndeplinirea cu succes a unei misiuni”, a mărturisit sublocotenentul Eduard Suflea.
 
Pasiunea pentru zbor a fost cultivată treptat, Eduard fiind de loc din Râmnicu Sărat, la aproximativ 30 km de aerodromul Boboc. El ne povestește că ,, îmi amintesc cum încă din copilărie urmăream evoluțiile aeronavelor militare, aproape zilnic, în apropierea orașului și cred cu tărie că acest lucru m-a determinat, într-o anumită măsură, să aleg meseria de pilot.
 
Dacă ar fi să aleg un singur lucru, aș spune că cel mai mult îmi place ideea de performanță care antrenează curiozitatea și te îndeamnă să fii din ce în ce mai bun. Consider că este deosebit de important pentru o persoană să-și urmărească neîncetat visurile, să aibă o atitudine pozitivă, să rămână în permanență conectată cu lumea exterioară și să fie deschisă să accepte provocările care apar”.
 
Dorința de a deveni pilot este urmată de motivația parcurgerii etapelor evoluției firești în carieră: ,,Pe viitor îmi doresc să pot ajuta la pregătirea noilor generații de piloți în calitate de instructor”.
Sublocotenentul Eduard Suflea are 24 de ani, iar în prezent încadrează funcția de pilot în cadrul Escadrilei 952 Elicoptere SOCAT. Absolvent al Colegiului Național ,,Alexandru Vlahuță” din Râmnicu-Sărat și al Academiei Forțelor Aeriene ,,Henri Coandă” din Brașov, Eduard a decolat către un nou început.
 
Mult succes în îndeplinirea tuturor misiunilor!