Nu există limite atunci când știi ce vrei cu adevărat

Mădălina Burlacu · 19.01.2022
Caporalul clasa a III-a Ion-Alexandru Drăgulescu lucrează de 4 ani în domeniul CBRN de la Baza 95 Aeriană. Absolvent al Facultății de Economie din cadrul Universității ,,George Bacovia” din Bacău și al cursului de formare profesională pentru soldați gradați profesioniști de la Boboc, Buzău, Alexandru are 28 de ani și este din județul Bacău.
 
Un profesionist în tot ceea ce face, un camarad de nădejde și un model de ambiție și seriozitate, în anul 2021 a obținut locul I la categoria soldați și gradați profesioniști și trofeul ,,Gradatul profesionist al anului 2021” în Forțele Aeriene Române.
 
Colegul nostru ne împărtășește povestea visului pe care l-a urmat și cum întreg universul conspiră la realizarea acestuia atunci când știi ce vrei cu adevărat.
,,De mic copil mă visam în uniforma de militar și îmi doream să merg în armată ca să fac stagiul militar, obligatoriu pe atunci. Am cunoscut foarte multe persoane care lucrau în armată și care îmi povesteau despre viața cazonă, ceea ce mi se părea foarte interesant. Când am povestit familiei, am fost susținut și încurajat necondiționat în realizarea tuturor aspirațiilor mele.
 
Cel mai mult îmi place că în fiecare zi în care vin la serviciu fac ceva diferit, mereu învăț lucruri noi pe care le pun ulterior în practică, iar când vezi că ești apreciat pentru ceea ce faci satisfacția este pe măsură.
Din punct de vedere profesional îmi doresc să avansez în carieră și să acumulez cât mai multe cunoștințe în domeniul militar.
 
Baza 95 Aeriană este pentru mine a doua casă. Nu reprezintă doar un loc de muncă unde vin cu drag, ci este și locul unde m-am format ca om.
Despre colectivul din care fac parte pot spune că sunt oameni minunați, profesioniști de la care am ce învăța în fiecare zi, camarazi care m-au ajutat să mă integrez în această frumoasă echipă.
 
Domeniul în care activez este unul important în operațiile militare, iar pe timp de pace pentru protejarea și avertizarea populației din zona de responsabilitate și nu numai.
Pentru mine uniforma militară reprezintă un vis devenit realitate și o onoare, iar valorile de referință sunt seriozitatea, disciplina și devotamentul.
 
Pentru cei care doresc să urmeze o carieră militară îi sfătuiesc să nu aleagă armata doar de dragul uniformei. Îi îndemn să se informeze din surse sigure despre ce înseamnă să fii militar. Uniforma impune respect, încredere și devotament, dar să fie siguri că pe lângă sacrificiile pe care le vor face, satisfacția reușitei va fi enormă.
 
Locul I la concursul ,,Gradatul profesionist al anului 2021” în Forțele Aeriene Române mi-a demonstrat că îmi pot depăși limitele, fiind prima mea participare la un concurs de un asemenea nivel. Am muncit mult, m-am antrenat, am învățat și rezultatul a fost pe măsură. Cel mai frumos și emoționant moment a fost când juriul m-a desemnat câștigător și mi s-a înmânat trofeul, iar toți colegii m-au aplaudat și felicitat.”
 
Felicitări și mult succes în îndeplinirea tuturor aspirațiilor!