Dorinţă, disciplină, reușită! Astfel aş putea descrie traseul către onoarea de a fi astăzi student al Institutului Medico-Militar din Bucureşti.

Maria Mihaela Ilie · 29.12.2021
Consider că pentru cariera medico-militară este mai mult decât o decizie, este o chemare lăuntrică. Drumul acesta a fost firesc pentru mine, întrucât am fost crescută cu disciplina și iubirea de ţară, iar apartenenţa la grup a continuat ceea ce eu începusem în cadrul Grupului Folcloric „Doina Mândrei” din satul natal, Brătuleşti, judeţul Iaşi. Alături de acest grup am crescut și am dezvoltat spiritul de echipă, împreună cu prietenii participând și la concursuri internaționale, cum a fost „Dance Star”, unde am obţinut locul doi, în etapa desfășurată în Croaţia. Fiind o fire implicată m-am integrat uşor în grupul de teatru al liceului, în cel de poezie, cât și în Consiliul Județean al Elevilor.
 
Voluntariatul a fost o importantă parte în dezvoltarea mea, fiind membru activ al „Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din toată lumea” şi al taberei „Floare de colț” din Durău, unde am văzut cât de curioși sunt copiii, cum te privesc și cât de pregătit trebuie să fii în faţa lor.
 
Pe partea medicală sunt voluntar al proiectului „Caravana cu medici”, unde mi s-a permis să pun întrebări şi să îmi fie lămurite toate. În acest proiect am simţit nevoia oamenilor de personal medical empatic, implicat nu doar în actul medical, ci şi aplecat către nevoile lor, în primul rând către nevoia de a înțelege ceea ce li se întâmplă, de a primi explicaţii într-un mod clar şi de multă încurajare, că nu sunt singuri.
 
Perseverenţa a fost fără îndoială o cărămidă a reuşitei, pentru că, asemenea colegilor mei, am întâmpinat și dificultăţi, care nu ne-au doborât, ci ne-au făcut mult mai hotărați.
 
La Bucuresti am găsit un învățământ de nivel superior, ofițeri dornici să ne ajute şi să ne instruiască pe linia şi în spiritul regulamentelor militare. Am găsit înţelegere, prietenie şi apartenenţa la un grup cu aceleași aspiraţii. Am încredere că aici o să ne putem dezvolta, că vom avea libertatea de a explora sistemul medical, iar la finalul celor şase ani, să devenim medici extraordinari, militari iscusiţi şi cel mai important, oameni gata să ajute în orice moment.
 
După ce am depus jurământul militar și am participat ca voluntar în centrele de vaccinare, sunt sigură că alegerea mea a fost cea mai bună și le mulţumesc părinţilor şi fratelui meu, pentru că m-au susținut în tot acest timp.

Doresc, astfel, să le adresez un scurt mesaj colegilor și viitorilor colegi: nu vă lăsați descurajaţi de un drum dificil. Succesul nu este doar un drum drept, este ca urcuşul pe munte. E dificil până să îl cucereşti, dar când ai ajuns la destinație, vei înțelege că totul a meritat și vei continua să urci iar și iar pentru că doar așa vei cunoaște mai mult și vei fi mai bun. Nimic nu este greu atunci când faci ceea ce îți place!