Medeea Zafiris - campioană la karate

Grațiela Mihăescu · 20.12.2021
Prin foarte multă muncă, atitudine, curaj, antrenamente lungi și obositoare, dedicație, perseverență a devenit performera care este astăzi.
 
Medeea Zafiris practică karate de la vârsta de cinci ani. Este campioană mondială, campioană europeană și campioană națională. Privește aceste titluri ca pe niște bonusuri. 𝘈𝘥𝘦𝘷𝘢̆𝘳𝘢𝘵𝘶𝘭 𝘤𝘢̂𝘴̦𝘵𝘪𝘨 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘮𝘰𝘥𝘶𝘭 𝘥𝘦 𝘷𝘪𝘢𝘵̦𝘢̆ 𝘴̦𝘪 𝘤𝘦𝘭 𝘥𝘦 𝘨𝘢̂𝘯𝘥𝘪𝘳𝘦 𝘱𝘦 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘭-𝘢𝘮 𝘤𝘢̆𝘱𝘢̆𝘵𝘢𝘵 𝘪̂𝘯 𝘤𝘦𝘪 𝘻𝘦𝘤𝘦 𝘢𝘯𝘪 𝘥𝘦 𝘬𝘢𝘳𝘢𝘵𝘦 𝘱𝘳𝘢𝘤𝘵𝘪𝘤𝘢𝘵̦𝘪.
 
A fost îndrumată de familie și susținută în alegerea deciziilor ei. De la tatăl ei a învățat ce înseamnă rigoarea, respectul și disciplina, valori care sunt comune și sportului de performanță, iar de la fratele ei a deprins pasiunea pentru artele marțiale, pe care a dus-o la nivel de excelență.
 
Încă de la început, și-a creionat obiective îndrăznețe. A depus toate eforturile pentru a și le îndeplini, împreună cu antrenorul ei. „Performanțele mele nu ar fi existat, sau cel puțin nu la un nivel atât de înalt, dacă nu m-aș fi aflat sub îndrumarea antrenorului meu, Sensei Nicolae Aurelian”, spune Medeea.
 
Pe lângă cariera sportivă, a decis să facă și carieră în armată.
Medeea Zafiris, componentă a Clubului Conpet Ploiești, este un sportiv de elită și faptul că a ales să învețe în Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” reprezintă un motiv de mândrie pentru toți cei care-i călăuzesc pașii pe drumul cunoașterii și al devenirii ca ofițer al Armatei României.
 
Chiar și după ce a îmbrăcat uniforma militară, în toamna acestui an, tânăra cantemiristă a continuat să lupte pentru ca visul ei să meargă mai departe, realizând lucruri mărețe.
 
Ultimele săptămâni au fost încununate de succes pentru Medeea, munca depusă conducând la rezultatele ei din prezent. La Cluj-Napoca, la Cupa Campionilor Europeni la karate, a obținut medalia de aur la kumite individual, categoria de vârstă 14-15 ani, -60Kg, și medalia de bronz la kata feminin, împreună cu echipa, la categoria 16-17 ani.
 
La Sighișoara, în perioada 27-28 noiembrie a.c., la Cupa României, a câștigat probele de kumite individual și pe echipe.
„Am o dorință constantă de reușită, însă ceea ce mă bucură cu adevărat este faptul că disciplina, orientarea, adaptarea la diferitele situații întâmpinate și adrenalina, se regăsesc în ambele stiluri de viață pe care le trăiesc: militar și sportiv. Mulțumesc conducerii Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” pentru susținere și încredere, cât și persoanelor care îmi sunt mereu alături, plecând de la familie, antrenor și prieteni, ajungând astfel la colegi, cadre didactice și militare.”
 
Felicitări, Medeea, și mult succes în continuare!
Ne mândrim cu tine!