Performanța se asortează cu uniforma militară

Grațiela Mihăescu · 07.12.2021
Elev fruntaș Viviana–Mihaela Purcărea-Ciulacu se remarcă prin realizările ei, care o definesc și o încadrează în categoria unui licean militar de succes.

Dornică să se autodepășească, a făcut pași mici dar siguri pe drumul carierei militare, reușind prin perseverență, tenacitate și pregătire temeinică să onoreze instituția din care face parte.
Pe lângă rezultatele foarte bune la învățătură, fiind prima în clasa ei, și numeroasele distincții obținute la concursurile școlare, Viviana se mândrește și cu performanțele ei artistice, pe care și le-a cultivat prin foarte multă muncă, la care a adăugat pasiunea pentru muzică.

De mică a pătruns în această lume tainică, atunci când prin ochiul ei de copil totul părea mai intens, de la sunete și imagini, până la emoții și sentimente.
În timp, toate au prins contur și i-au dat încredere că se poate. „Am început cu paşi mici, întâi canto, apoi am mărit paşii în expunerea gândurilor şi trăirilor, încercând să mă acompaniez la pian. Munca şi talentul mi-au fost răsplătite de numeroasele premii câştigate la concursuri şi festivaluri şi mi-au dat imboldul dar şi curajul să continui cu şi mai multă perseverenţă”, spune talentata noastră elevă.
De curând, a participat online la Festivalul Concurs Internaţional „Globul de argint" 2021, organizat de Federația „Star Music" România, unde a obţinut Premiul I cu Medalie de aur şi Trofeul Festivalului la secţiunea Muzică uşoară - Pop.

Piesa cu care am smuls juriului binemeritatele distincţii, a fost compoziţia „Milioane” lansată de Nicola, versuri Nicola, muzica Mihai Alexandru, pe care am interpretat-o vocal şi m-am acompaniat la pian. Festivalul Concurs Internaţional „Globul de argint" 2021, a avut ca obiectiv promovarea tuturor elevilor talentaţi, selecționarea unei elite artistice, culturale, musicale, precum şi sprijinirea tinerilor în drumul lor spre afirmare, fiind, totodată, o rampă de lansare a talentelor reprezentative pentru muzica vocală şi instrumentală, pe plan naţional şi internaţional.
Mă bucur că am reușit să reprezint colegiul într-o asemenea competiție de renume din România și sper că voi aduce în continuare multe alte premii de prestigiu atât pentru mine cât şi pentru instituţia din care cu mândrie fac parte, a transmis performera noastră.
 
Suntem mândri de tine, Viviana, și îți dorim să atingi mereu succesul în tot și în toate!