A fost tare greu, dar ușor poate oricine!

Grațiela Mihăescu · 03.11.2021
Misiune îndeplinită!
A fost tare greu, dar ușor poate oricine!, spune Teodor.
 
42 de km în alergare pe frig și ploaie i-a parcurs pe tronsonul Breaza-Ploiești, cu gândul la eroii neamului și cu inima plină de dragoste pentru România.
 
Unul dintre eroii Ștafetei Veteranilor de la Breaza din acest an este elev Teodor Giurgică, care nu încetează să ne uimească prin ambiția, seriozitatea, pregătirea și rezistența sa.
 
Inspirat de militarii noștri, eroii de azi, ale căror răni încă dor, Teodor nu se oprește în fața niciunui obstacol, pentru că scopul lui este unul nobil, în strânsă legătură cu respectul și recunoștința pe care le poartă celor care au luptat cu tricolorul în piept.
 
În urmă cu doi ani, Tedy, cum ne place nouă să-i spunem, își depășea limitele și realiza o premieră în istoria Cantemirului, prin parcurgerea celor 68 de km pe bicicletă, pe ruta Breaza-Brașov.
 
Ne-a demonstrat și în acest an că totul este posibil, când ești educat în spiritul Invictus, iubești ceea ce faci și te implici 100%.
 
𝘿𝙖𝙘𝙖̆ 𝙞̂𝙣 𝙘𝙡𝙖𝙨𝙖 𝙖 𝙓-𝙖, 𝙢-𝙖𝙢 𝙖𝙡𝙖̆𝙩𝙪𝙧𝙖𝙩 𝙥𝙧𝙤𝙞𝙚𝙘𝙩𝙪𝙡𝙪𝙞 𝙥𝙚 𝙗𝙞𝙘𝙞𝙘𝙡𝙚𝙩𝙖̆, 𝙖𝙢 𝙙𝙚𝙘𝙞𝙨 𝙘𝙖̆ 𝙚 𝙢𝙤𝙢𝙚𝙣𝙩𝙪𝙡 𝙨𝙖̆ 𝙩𝙧𝙚𝙘 𝙡𝙖 𝙣𝙞𝙫𝙚𝙡𝙪𝙡 𝙪𝙧𝙢𝙖̆𝙩𝙤𝙧, 𝙖𝙨𝙩𝙛𝙚𝙡 𝙘𝙖̆ 𝙖𝙢 𝙥𝙖̆𝙨̦𝙞𝙩 𝙥𝙧𝙖𝙜𝙪𝙡 𝙢𝙖𝙧𝙖𝙩𝙤𝙣𝙪𝙡𝙪𝙞 𝙞̂𝙣 𝙖𝙡𝙚𝙧𝙜𝙖𝙧𝙚.
A fost o onoare pentru el să se alăture voluntarilor de pe traseul galben, dar în același timp și o provocare. „Îi port în minte pe ultravoluntarii Invictus, care aleargă peste 100 de km. Ei sunt modele pentru noi. Precum limita lui n tinde la infinit, îmbunătățirea și pregătirea noastră trebuie să fie continue și neîncetate”, adaugă sportivul nostru.
Motivația și adrenalina l-au ajutat să-și depășească limitele, să devină cea mai bună versiune a lui, în urma muncii și a eforturilor depuse pe parcursul anilor.
 
Și pentru că Ștafeta Veteranilor este despre munca în echipă, alături i-au fost colegii, cadrele militare și profesorii. „Colegilor mai mici le spun că dacă nu mai poți, mai poți puțin și mi-aș dori ca peste câțiva ani să aflu că au derivat rezultatul meu și au ajuns la performanțe mult mai înalte. Iar colegilor și prietenilor mei nu pot decât să le fiu recunoscător pentru susținere și ajutorul de a duce acest proiect până la capăt. Fără ei nu aș fi reușit să-mi conserv energie și pentru alergare. Alături de cadrele militare și profesoarele implicate, am reușit să ating, în acest an, aceste reușite. Așadar vă sunt recunoscător. GO INVICTUS! GO CNMDC!”, a încheiat tânărul cantemirist.
 
Pe 25 octombrie, de Ziua Armatei României, cele trei culori au strălucit la Carei. Liceenii militari sunt mândri că s-au alăturat acestui demers, de a întregi în mod simbolic Drapelul Național.
Cantemiriștii sunt curajoși, determinați și dornici să-și depășească limitele, iar atunci când scopul este unul nobil, sunt invincibili.

xxx

Ștafeta Veteranilor este un eveniment organizat în România de Voluntarii INVICTUS și se desfășoară pe trei trasee, denumite după culorile Drapelului Național.
Ștafeta Veteranilor, care însumează aproximativ 3800 de kilometri, a luat startul vineri, 1 octombrie, pe traseul albastru, din fața Mausoleului Eroilor din Mărășești.
Pe traseul galben, startul s-a dat pe data de 9 octombrie de la Făgăraș, în timp ce pe cel roșu s-a dat pe data de 12 octombrie de la Chișinău.
Ștafeta Veteranilor s-a finalizat în data de 25 Octombrie 2021, de Ziua Armatei României, la Monumentul Ostașului Român de la Carei.