Militarii Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” din Galați continuă instruirea

Mădălina Burcea · 28.10.2021
În această perioadă, atât cursanții modulului de formare a soldaților gradați profesioniști cât și militarii rezerviști voluntari se instruiesc în vederea formării lor, cu scopul de a putea răspunde exigențelor viitoarelor cerințe și nevoi ale profesiei de militar.
 
În același timp, subunitățile de infanterie ale Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” execută exerciții de tip FTX (exerciții de rezolvare a unei situații tactice) în „poligonul de luptă în localitate”.

Miercuri, 27 octombrie, militarii rezerviști voluntari ai Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” au executat, sub supravegherea instructorilor, primul marș tactic din postura de militar. Intensitatea efortului fizic a fost ridicată, marșul desfășurându-se pe un itinerar anevoios, pe distanța de 5 km, având ca scop principal îmbunătățirea rezistenței la efort fizic prelungit dar și călirea psihică.
Pe durata executării marșului, noii recruți au executat acțiuni de cercetare și recunoaștere a localităților, a căilor de comunicații, a obstacolelor naturale, precum și a cursurilor de apă sau formelor de relief.

Recruții modulului de formare a soldaților gradați profesioniști seria august 2021 parcurg în această perioadă modulul de pregătire militară de specialitate, aprofundând noțiunile teoretice și practice referitoare la instrucția tragerii cu toate categoriile de armament de infanterie, familiarizarea cu noțiunile de folosire a armamentului din dotare în vederea obținerii a celor mai bune calificative la viitoarele trageri. Viitorii soldați gradați profesioniști au mai desfășurat până în momentul de față ședințe de instruire în care instructorii le-au deslușit tainele instrucției de front, instrucției tactice, topografie, precum și marșuri tactice pe diverse distanțe, aceștia reușind să se obișnuiască cu rigorile vieții militare și cu traiul în cazarmă.

Pentru militarii ambelor cursuri de formare, perioada de instruire va continua cu provocări, care îi vor pune în diverse situații solicitante, în viitorul apropiat aceștia urmând să execute trageri cu armamentul de pe tehnica de luptă, aruncătorul de grenade AG-9, aruncătorul de bombe calibru 82 mm,+ dar și cu cel individual.
 
Foto: sergent Mădălina Burcea și sergent major Nicușor Comănescu