„Sunt mândru că sunt militar și că îmi slujesc patria.”

Bejgu Nicolae Alexandru · 18.10.2021
Mă numesc Bejgu Nicolae Alexandru, sunt din orașul Buzău, am 24 de ani și sunt elev în anul I de studiu la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”. Cariera de militar pe care tocmai am început-o nu a fost atât de ușor de îndeplinit.

De mic, tatăl meu, care a lucrat ca și jandarm o bună parte din viață, a reprezentat pentru mine un model.  Uniforma militară, pe care o purta cu mândrie, am asociat-o mereu cu OMUL care mi-a fost alături în orice moment din existența mea și care mi-a oferit sfaturi și îndrumări.

Dar, cu toate acestea, mai întâi pașii m-au purtat pe un alt drum, unul care necesită o pregătire mintală, dar în mod special spirituală. Am urmat seminarul teologic din Buzău „Chesarie Episcopul”, unde am petrecut 4 ani din viață. Sunt o persoană cu dorința de a ajuta alte persoane, de a pune nevoile celorlați înaintea alor mele și de a oferi orice fel de ajutor. Am deprins în acei ani calitatea devoțiunii și sacrificiului. Am înțeles profund însemnătatea lor.

Absolvind liceul teologic am decis să continui tot pe partea de teologie și astfel am ajuns să fiu admis la Facultatea „Justinian Patriarhul” din București. Am ajuns în ultimul an de studiu, după patru ani de trudă, După un an și purtând discuții cu familia mea, am decis să intru în rândul Armatei Române.

Astfel, am început pregătirile pentru probele fizice, cât și pentru cele scrise. După rezultatul primei probe am rămas uimit că am fost declarat admis cu o notă mai bună față de cei care abia au terminat liceul pe profil mate-info. Trecând și de această probă am ajuns la cele fizice, unde am trecut fără stres prea mare, fiind încrezător că pot și că m-am pregătit cât am putut de bine. După ce am terminat și cu vizita medicală am răsuflat ușurat, știind că am reușit să iau toate probele. Am fost mândru și extrem de fericit de această reușită și m-a uimit cu câtă convingere și ușurință am pornit în cariera militară. Am înțeles celelalte înfrângeri și le-am acceptat. Drumul meu este acesta pe care tocmai am pornit.

Am ales această cale, de a fi militar, pentru stabilitate, corectitudine, ordine și disciplină. Sunt bucuros că am reușit, poate ceea ce alții încearcă ani la rând. Sunt mândru că sunt militar și că îmi slujesc patria. Aici am învățat la alt nivel ce înseamnă sacrificiul și iubirea pentru țară.