Brigada 1 Mecanizată „Argedava" are un nou comandant

Sergiu Iosub · 07.09.2021
Colonelul Ovidiu Lungu a luat în primire comanda și Drapelul de Luptă ale Brigăzii 1 Mecanizată „Argedava" de la colonelul Eugen Popescu, la sediul comandamentului din București.
 
La ceremonie au participat șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă, comandantul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est, generalul de brigadă Cristian Dan, precum și comandanți din structuri aparținând Ministerului Apărării Naționale.  
 
În cuvântul său, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă, a subliniat că Brigada 1 Mecanizată ,,Argedava” este foarte importantă pentru Forțele Terestre Române și ,,de aceea prezentul, dar mai ales viitorul, ca mare unitate, contează și are nevoie de un proiect care să-i consolideze poziția în Forțele Terestre”, urându-i, totodată, succes noului comandant al brigăzii. 
 
La rândul său, colonelul Ovidiu Lungu a mulțumit pentru încrederea acordată, adăugând că „este legătura de suflet pe care o am față de această brigadă și de personalul acesteia având în vedere că, de-a lungul carierei mele, am servit într-un batalion care era subordonat acestui comandament de brigadă. 
 
Mă bucur să mă întorc în rândurile brigăzii, având în vedere transformările ce vor urma, și sunt convins că împreună vom putea răspunde la toate provocările care le avem în față și vom reuși să ne facem datoria conform așteptărilor eșaloanelor superioare. Mă bazez pe dedicația dumneavoastră, pe profesionalismul vostru, pe dorința de a face ca performanțele acestei mari unități să se situeze întotdeauna la cote maxime."
 
***
După ce a parcurs etapele de la baza carierei militare, colonelul Ovidiu Lungu a fost comandant al Batalionului 2 Infanterie "Călugăreni", din 2013 până în 2017. 
 
A absolvit, în anul 2018, Colegiul de Război din SUA și, începând cu octombrie 2018, a fost numit în funcția de șef de stat major în Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est. 
 
Este veteran al Teatrelor de Operații, participând la 4 misiuni în Teatrele de Operații din Irak și Afganistan, și a comandat Batalionul 2 Infanterie „Călugăreni" pe timpul participării la misiunea Resolute Support din 2016.