Dacă ar fi să o iau de la început, aș urma aceiași pași

MApN · 25.08.2021
Sergent-major Virgil Constantin Savin – Dacă ar fi să o iau de la început, aș urma aceiași pași, nu aș sări peste nici o etapă, pentru că eu cel de astăzi sunt și rezultatul fiecărei experiențe trăite.
 
Au fost momente bune sau dificile, însă toate m-au ajutat să devin un om și un militar mai bun. Răbdarea, determinarea și disciplina sunt printre cele mai importante calități pentru un militar, iar eu cred că le-am avut din plin pentru că m-am potrivit perfect, îmi place ceea ce fac și simt că aici îmi este locul, în armată.
 
Mi-am făcut stagiul militar în brigadă în perioada 2004-2005, iar în 2007 am ales să devin soldat profesionist. Am ales Batalionul 495 Paraşutişti ”Căpitan Ștefan Șoverth” cu care am participat la o misiune în T.O. Afganistan, după care am vrut să mă retrag mai aproape de casă și m-am mutat la Iași, la Batalionul 151 Infanterie, ”Lupii Negri”.
 
La un moment dat am decis să fac următorul pas în carieră și am ales să devin subofițer, am luat examenul, am urmat școala și după 14 ani am revenit acolo unde a început totul, în brigadă. Am îmbrăcat cu mândrie uniforma de ceremonie și am participat la activități, a fost o experiență pe care nu o poți descrie, mai ales sentimentul acela când pășești de 1 Decembrie pe sub Arcul de Triumf și acum mă emoționez când mă gândesc. Nu am rămas mult timp la ceremonii, sunt genist și a fost nevoie de mine în Poligonul Domnești.
 
Privind în urmă consider că am reușit în carieră, dar și în viață, am o familie frumoasă și doi copii minunați, iar ca planuri de viitor am unul singur: să fiu sănătos și... cu strănepoții pe genunchi, să le povestesc despre armată.