Final de etapă pentru Geparzii Dobrogeni

Diana Stăneiu · 13.08.2021
În data de 11 august, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană, rotația a X-a, au executat un exercițiu de antrenament în teren de nivel baterie, în poligonul Murfatlar.

Misiunea bateriei a fost aceea de a apăra antiaerian forțele și mijloacele unității sprijinite pe timpul desfășurării acțiunilor specifice luptei armate.

Forțele inamice au fost materializate de două elicoptere Puma Socat și două avioane MIG-21 Lancer aparținând Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

În cadrul exercițiului s-au verificat deprinderile teoretice și practice dobândite de militari pe întreg parcursul pregătirii pentru misiune.

Această activitate de instruire este ultima, înaintea evaluării acționale a detașamentului ce se va desfășura în Poligonul Murfatlar.

***

Începând cu luna octombrie 2021, militarii români vor participa în cadrul Grupului de Luptă, din Polonia, pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate, în flancul Nord-Estic al alianței NATO, alături de partenerii americani, britanici, croați și polonezi, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia.

Text/foto: lt. Diana Stăneiu