Elevul de 10

Grațiela Mihăescu · 07.07.2021
Dintre elevii cantemiriști cu media 10 se distinge și elevul sergent Antonio Heașcă, un tânăr model pentru generația lui. Încununarea efortului depus de-a lungul anilor a venit odată cu atingerea nivelului maxim. „Media 10 reprezintă rodul muncii şi seriozităţii pe care am căpătat-o prin prisma încercărilor care mi-au ieşit în cale. Totodată, este un motiv în plus să îmi păstrez perseverenţa şi ambiţia pentru anul care reprezintă sfârşitul şi începutul promoţiei 2018-2022. Prin început vreau să subliniez drumurile pe care vom merge fiecare dintre noi la terminarea liceului, dar şi să pun accent pe legăturile sufleteşti create, care îmi doresc să capete valenţe, cu toate că nu vom mai fi aşa de mult timp împreună”, spune performerul nostru.

Cu foarte multă muncă, seriozitate, perseverență, determinare și dragoste pentru învățătură, Antonio este unul dintre elevii care a reușit să își atingă obiectivele stabilite. Rețeta succesului are câteva ingrediente care sunt definitorii pentru el. „Deşi nu este uşor să ţinteşti mereu cât mai sus, satisfacţia este una uriaşă când îţi dai seama că tu chiar ai reuşit. Ambiţia joacă un rol important dar şi credinţa, deoarece fără aceasta nu poţi face nimic. Sunt recunoscător pentru persoana care sunt azi, pentru faptul că acest liceu mi-a deschis larg orizontul pe toate planurile: militar, școlar, sportiv, emoțional, competitiv și altele.”
Pentru toate reușitele, nu uită să le mulțumească celor care i-au fost alături. „Vreau să mulţumesc prietenilor mei, pe care colegiul mi i-a oferit, cadrelor militare şi didactice, dar şi familiei care m-a susţinut necontenit pe timpul parcursului meu de până acum.”
Este conștient că tot ce a învățat în acești ani l-a ajutat să devină mai bun. S-a  adaptat mediului cazon și a evoluat indiferent de greutățile întâmpinate. „3 ani ca 3 clipe...Parcă ieri eram tânărul boboc cantemirist ce aşteptam cu emoţie repartiţia la clasa la care aveam să mă descopăr pe mine însumi, la plutonul în care aveam să aflu că atunci când nu mai poţi, mai poţi un pic. Chiar dacă am traversat o perioadă nefastă din cauza pandemiei, timpul petrecut, fie fizic, fie online, alături de colegi şi profesori, a scos la iveală tot ce e mai bun din mine”, a încheiat Antonio.
 
Felicitări, Antonio, și mult succes în continuare!
Ne mândrim cu tine!
 
 
Text și foto: Grațiela Mihăescu