Media 10

Grațiela Mihăescu · 07.07.2021
Antonio Costin Sandu este un model pentru colegii lui, nu doar pentru rezultatele lui la învățătură, care capătă o valență în plus odată cu atingerea nivelului maxim, dar și pentru comportamentul exemplar de care dă dovadă.

Cu fiecare an a devenit mai bun, media 10 obținută la finalul clasei a XI -a situându-l pe Antonio între primii în promoția lui. „Să fii elev de nota 10 este o onoare și în egală măsură, o mare responsabilitate. Mă simt obligat față de toți cei care au avut încredere în mine și m-au susținut pe parcursul acestor trei ani petrecuți în colegiul militar. Părinți, profesori și colegi deopotrivă, mi-au fost alături și mi-au dat încrederea că pot deveni elevul de 10, de astăzi”, spune performerul nostru.
Continuitatea în pregătire, munca, ambiția, seriozitatea și determinarea l-au ajutat pe tânărul cantemirist să obțină rezultate la olimpiadele și concursurile școlare. „Drumul spre performanță este anevoios, cu urcușuri și coborâșuri, cu sacrificii, dar și cu satisfacții. Ambiția este cea care face diferența”, concluzionează elev sergent Sandu. 

Ca un veritabil sportiv, îndrumat îndeaproape de mentorii lui, a trecut aceeași linie de sosire ca și alți trei colegi ai lui, care au obținut tot media 10. „Mi-am dorit întotdeauna să-mi depășesc limitele și să devin în fiecare zi mai bun decât eram ieri. Poate și sportul de performanță, pe care l-am practicat opt ani (gimnastică artistică), cu toate rigorile și sacrificiile lui, m-a transformat în ceea ce am devenit astăzi”, completează Antonio.
Își dorește să ajute oamenii din jurul lui, să le fie alături la greu, calități necesare pentru a îmbrățișa nobila meserie de medic militar. „Îmi doresc să urmez cursurile Institutului Medico-Militar”, încheie Antonio.

Alături îi este și mama lui, Raluca Sandu, care este mândră de performanțele lui Antonio și îl felicită pentru ele. „După un an în care distanța de casă parcă s-a mărit, după multe sacrificii și provocări acceptate, la final primești răsplata muncii tale. Te felicit din suflet pentru ambiție și pentru curajul de a înfrunta toate greutățile cu capul sus!❤️, 


Mult succes în continuare, Antonio, și să răspunzi cu aceeași ambiție următoarelor provocări pe care le vei întâmpina pe drumul carierei militare!

Text: Grațiela Mihăescu
Foto: Antonio Badea