Regimentul 317 ISR ,,Vlădeasa”- 52 de ani

MApN · 01.07.2021
Cercetașii clujeni aniversează 52 de ani de la înființarea unității. Înființat in data de 1 Iulie 1969, ca o companie de cercetare în adâncime, Regimentul 317 ISR ,,Vlădeasa” scrie o pagină importantă în istoria militară a Armatei României.

Unitatea a avut rolul de pionierat în armă. În anul 1969, se înființează în Huedin Compania 317 Cercetare în Adâncime, în subordinea directă a Comandantului Armatei a 3-a. În anul 1991, aceasta se transformă în batalion de cercetare în dispozitiv prin parașutare și primește denumirea onorifică de ,,Vlădeasa”. Zece ani mai târziu, unitatea se redislocă în Someșeni, acolo unde se găsește dispusă, la pace, și astăzi.

Complexitatea pregătirii militare desfășurată în mod curent în regiment este demonstrată de cele 28 de categorii de instruire specifice dintre care enumerăm: instrucția de parașutare, instrucția genistică cu lucrări de distrugeri, instrucția la apă și scafandrerie, instrucția alpină pe timp de vară și iarnă, instrucția la elicopter.

La această dată, militarii care poartă în suflet logo-ul ,,Audi, Vidi, Sile” au construit o unitate cu o structură flexibilă, care beneficiază de capabilități moderne de culegere de date și informații și care este în măsură să îndeplinească misiuni în diverse medii de luptă.

La mulți ani Regimentului 317 ISR ,,Vlădeasa”!