Eva-Antonia Nedelcu, performera de 10

Grațiela Mihăescu · 30.06.2021
Eva-Antonia Nedelcu, performera de 10, devine a opta fată din istoria colegiului cu cel mai mare grad onorific
 
Conform tradiției, la festivitatea de încheiere a anului școlar este nominalizat și evidențiat elevul cu cele mai bune rezultate din promoție, cel care va fi reprezentantul întregului liceu, nu numai al promoției.

„Faptul că am avut onoarea de a fi înaintată în gradul de elev plutonier adjutant de către șeful Statului Major al Apărării, domnul general-locotenent Daniel Petrescu, constituie un moment de o importanță deosebită în parcursul meu în cetatea cantemiristă, care mă îndeamnă să mă autodepășesc pe zi ce trece, în procesul de a deveni cea mai bună variantă a mea”, a transmis elev plutonier adjutant Eva-Antonia Nedelcu.

Încă din clasa a IX –a, Eva a demonstrat o extraordinară motivare pentru studiu, dar și pentru activitățile extracurriculare. A rămas în continuare la fel de ambițioasă, parcursul ei în colegiu fiind unul dominat de muncă, responsabilitate, dăruire și performanță. Aflată în competiție cu colegi de valoare, a reușit să fie cea mai bună. S-a clasat mereu prima în promoție, notele și rezultatele ei la competiții fiind cele care i-au încununat parcursul educațional. Media 10 obținută în acest an școlar a venit ca o consecință firească a pregătirii intense și zilnice. Și-a stabilit un țel, a ieșit din zona de confort și a depus eforturi suplimentare pentru a-și îndeplini visul de a purta pe epoleți cel mai mare grad onorific pe care îl poate avea un elev în colegiul militar.

 „Pentru mine, înaintarea în gradul onorific de elev plutonier adjutant reprezintă supremul, reprezintă munca asiduă și continuă din fiecare zi, reprezintă iubirea față de ceea ce înseamnă spiritul cantemirist, reprezintă iubirea față de această superbă și minunată haină militară și, nu în ultimul rând, reprezintă iubirea față de părinții mei, care m-au învățat cel mai important lucru... dorința de a fi cea mai bună în tot ceea ce fac.”

Recunoscută pentru rezultatele deosebite obținute în procesul de învățământ, pentru comportamentul exemplar, pentru capacitatea de comunicare dovedită atât în calitate de prima „vlogăriță” a Armatei României, dar și de redactor al Revistei liceului, „C@ntemiristul”, Eva este un model demn de urmat pentru colegii care îi vor călca pe urme, în locul unde se construiesc destine, unde se clădesc caractere.

„Ocuparea funcției de înlocuitor al comandantului colegiului din rândul elevilor mă onorează și mă responsabilizează, motivându-mă să continui spre trepte cât mai înalte ale performanței”, a transmis tânăra cantemiristă.

Urmașă a unor elevi de excepție care au îndeplinit cu succes această funcție onorantă, Eva devine a opta fată din istoria instituției care trebuie să-și demonstreze abilitățile de comandă. „Cu ambiție, seriozitate și implicare, voi depune toate eforturile pentru a-mi îndeplini noile atribuții”, a încheiat eleva de 10.
 
 
Felicitări, Eva, și mult succes în noua funcție!
Ne mândrim cu tine!