​Am ales un drum mai aparte, cel al carierei militare!

Grațiela Mihăescu · 18.06.2021

 
„Reflexivă și visătoare, ca orice adolescent la vârsta întrebărilor, dar mai ales ambiţioasă şi dornică să mă autodepăşesc, să fiu lider în orice situaţie, am ales un drum mai aparte, cel al formării şi instruirii într-una din cele mai  prestigioase instituţii de învăţământ militar, Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”. Mă simt norocoasă că am reuşit să fac parte din marea familie a acestui colegiu militar, care încă din primele momente trăite în cazarmă, ne-a creat condiţii optime pentru  a  face performanţă în orice domeniu”, spune elev Viviana Purcărea-Ciulacu.
Cu o atitudine demnă de un licean militar, Viviana a găsit forța de a învinge fiecare obstacol și determinarea de a merge mai departe, considerând că frumoasa carieră militară se împleteşte cu muzica, dansul, pictura, cu artele, în general,  recunoaşte şi promovează munca şi talentul fiecărui elev.

Dornică să se autodepășească, tânăra cantemiristă a făcut pași mici dar siguri pe drumul ales, unde îmbină foarte bine dragostea față de carte cu talentul ei pentru muzică, dar și pentru artă. „Dacă muzica și arta în general sunt hobby-uri, științele exacte și disciplinele din programa școlară au fost și rămân pasiunea mea”, completează eleva.
A găsit aici mediul propice, dascăli și instructori militari care i-au modelat aspirațiile, talentul și deprinderile, ceea ce a făcut ca rezultatele excelente pe care le-a obținut în primul an să se transforme în justificate motive de mândrie, atât pentru maeștri, cât și pentru discipol. Mențiunea obținută la Concursul Național de Fizică  „PHI Acasă", Premiile III obținute la Concursul literar interjudețean de poezie, proză și eseuri critice „Nichita Stănescu-Dreptul la timp", secțiunea eseu critic, și la Concursul interjudețean „Tudor Vladimirescu 200"- eseu istoric, precum și un merituos Premiu I la faza județeană a Concursului Național „Mesajul meu antidrog", proiect inițiat de Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Naționala Antidrog, sunt dovezi certe și incontestabile.

Chiar dacă este la începutul călătoriei, are aspirații înalte și este hotărâtă să facă față tuturor provocărilor care o așteaptă.„Sunt doar la început de drum…Un  drum nou, pe care mă voi pregăti să fac parte din elita ţării! Nu pot fi un militar de succes decât dacă am un orizont cât mai larg dezvoltat!”, explică Viviana.
Atunci când obosește și vrea să evadeze într-un loc doar al ei, alege muzica, despre care spune că este pasionată de când se știe. „Adeseori  îmi spune mama că dansez şi cânt dinainte să mă nasc. Pasiunea mea pentru muzică a început din fragedă copilărie, continuă şi în colegiul militar şi sunt convinsă că va dăinui toata viaţa.

Eram foarte mică când am pătruns în lumea tainică a muzicii. Prin ochii mei de copil totul părea mai intens, de la sunete şi imagini, până la emoţii şi sentimente. Mă ajuta să mă  exprim altfel decât prin cuvinte! Am început cu paşi mici, întâi canto, apoi am mărit paşii în expunerea gândurilor şi trăirilor, încercând să mă acompaniez la pian. Munca şi talentul mi-au fost răsplătite de numeroasele premii  câştigate la concursuri şi festivaluri şi mi-au dat imboldul dar şi curajul să continui cu şi mai multă perseverenţă.

Spre adolescenţă, când programul şcolar a devenit din ce în ce mai încărcat, puţinul răgaz l-am dedicat muzicii, care a devenit  o portiţă de evadare către un loc numai al meu, în care sufletul mi se reîntregea cu fiecare notă muzicală. Da, iubesc muzica, iubesc frumosul, iubesc arta”, încheie talentata noastră elevă.
 
Felicitări, Viviana, și mult succes în toate domeniile de activitate!