​Două premii III pentru pasionații de fizică

Grațiela Mihăescu · 09.06.2021

 
Atrași de studiul fizicii și interesați de această știință, liceenii militari se înscriu în competiții, unde obțin rezultate pe măsura muncii depuse.
Elev fruntaș Mihai Sebastian Gortoescu și elev Cristian Gherghișan s-au remarcat în cadrul etapei județene a Olimpiadei Naționale a Societății Române de Fizică, echivalenta Olimpiadei de Fizică, care se desfășura sub egida Ministerului Educației și Cercetării.
Performerii noștri s-au distins prin rezultatele deosebite obținute, în mediul online.
Cele 2 Premii III vin să le încununeze efortul și pasiunea pentru disciplina aleasă. Călăuziți de dascălul lor, prof. Cornelia Bădilă, cantemiriștii descoperă, de la an la an, tainele ascunse ale acestei științe remarcabile, reușind să urce pe podiumul competițiilor de nivel înalt.
Fizica este o provocare pentru elevii noștri.
 „Pasiunea pentru fizică am descoperit-o din anii de gimnaziu, când nu m-am mulțumit cu răspunsul „Pentru că așa e!” şi mi-am dorit să înţeleg cum şi de ce se petrec o serie de fenomene în jurul nostru. Nimic nu este întâmplător şi acest lucru mă fascinează.
Ajuns în colegiul național militar, fizica a continuat să fie o provocare pentru mine. Niciodată nu m-am dat bătut când nu am reuşit să rezolv o problemă, ştiind că mă pot baza pe sprijinul doamnei diriginte, profesor Cornelia Bădilă, care m-a încurajat şi mi-a deschis drumul spre această materie”, elev fruntaş Sebastian Gortoescu
 
„Fizica este cunoaștere. Cunoașterea reprezintă putere. Printr-o mai bună înțelegere a legilor din natură, ne putem îmbunătăți modul în care interacționăm cu mediul nostru înconjurător și, de asemenea, modul prin care putem valorifica resursele din acesta. De asemenea, fizica este știința care a definit viziunea științifică modernă. Aceasta ne ajută să înțelegem lumea în aspectele sale fundamentale.
Mulțumesc doamnei profesor Cornelia Bădilă pentru dedicare și insuflarea spiritului de a descoperi tainele ascunse ale acestei științe remarcabile”, elev Cristian Gherghișan.
 
 
Text și foto: Grațiela Mihăescu