Militarii din Brașov, raport la finalul tragerilor antiaeriene din Poligonul Capu Midia: “Țintă prinsă!”

Anca Medrea · 17.05.2021
  • Acasă
  • Articole blog
  • Exerciții
  • Militarii din Brașov, raport la finalul tragerilor antiaeriene din Poligonul Capu Midia: “Țintă prinsă!”
În perioada 10-21 mai 2021, în Poligonul Capu Midia se desfășoară exercițiul tactic cu trageri de luptă “Piatra Craiului 21.11”, în urma cărora militarii Batalionului 228 Apărare Antiaeriană “Piatra Craiului” din Brașov vor fi evaluați de specialiștii Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”.

Militarii au executat, până acum, trageri antiaeriene cu tunurile de calibrul 2x35 mm (Oerlikon) de nivel secție și baterie, pe bombe luminoase lansate la o altitudine de peste 1500 de metri de specialiștii Poligonului Complex de Trageri.

Locotenent colonelul Ștefan Godri, comandantul Batalionul  288 Apărare Antiaeriană “Piatra Craiului” din Brașov, a declarat  că tragerile s-au executat în condiții foarte bune, obiectivele de instruire stabilite în acest sens fiind  îndeplinite în totalitate.

Printre trăgători s-a aflat și plutonierul Dragoș Pora, aflat la prima tragere în calitate de comandant de secție: “Sunt foarte optimist, tragerea a decurs foarte bine, ne-am pregătit foarte mult înainte de această misiune și sperăm să ne întoarcem acasă cu calificativul foarte bine”.

Un alt militar care a tras pentru prima dată cu tunul antiaerian Oerlikon este soldatul Monica Mihalcea. “Sunt foarte încântată și mândră în același timp de această tragere, rezultatele obținute fiind răsplata muncii noastre“.