Iulia Stătescu, eleva de 10!

Grațiela Mihăescu · 13.02.2021
Drumul spre cariera militară al elevei Iulia Stătescu a fost presărat cu un rezultat de excepție încă de la admiterea în colegiu.
𝐌𝐞𝐝𝐢𝐚 𝟏𝟎 obținută ca o consecință firească a pregătirii temeinice, a dragostei ce o poartă învățăturii, a ambiției personale și a încurajărilor venite din partea părinților se regăsește și la finalul primului semestru.
 
 „Reîntoarcerea în Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir", după aproape 3 luni de învățământ online, a fost pentru mine ca un nou început, chiar dacă acum, după primul semestru, nu mă mai consider o „boboacă”.
 
Am așteptat cu emoție și nerăbdare să mă reîntâlnesc cu profesorii și colegii, pe care în ultimele luni i-am văzut doar pe ecranul laptopului.
Nu pot să spun însă că nu am avut o ușoară strângere de inimă, deoarece eram conștientă că și în semestrul al II - lea va trebui să ne supunem în continuare restricțiilor cauzate de pandemia de Covid 19.
 
Am fost încurajată însă de părinți, iar rezultatele foarte bune obținute la finalul primului semestru mi-au dat încredere și tărie, trecând mai ușor peste tristețea plecării de acasă.
Astfel că, în după-amiaza zilei de duminică, 7 februarie, am pășit din nou pe poarta Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir", mult mai determinată decât în toamna anului trecut.
 
După triajul epidemiologic și testarea RT - PCR (măsuri luate pentru siguranța noastră, a tuturor) mi-am reîntâlnit colegii, fiind cu toții plăcut surprinși de noile condiții de cazare.
Am reintrat rapid în rutina vieții de licean militar, de parcă cele trei luni de învățământ online nici nu existaseră. Am constatat că nici eu și nici colegii mei nu am uitat noțiunile de pregătire militară dobândite și cred că pentru noi toți readaptarea la programul CNMDC va fi ușoară.
 
În prima zi de cursuri din semestrul al II - lea am intrat pentru prima dată în noile săli de clasă. Sunt convinsă că dotările moderne de care beneficiem acum (tablă interactivă, LCD, laptop, proiector) vor face ca orele de curs să fie mult mai atractive și mai pline de conținut.
A urmat apoi emoția revederii profesorilor și reluarea cursurilor în format fizic.
 
Primul gând care mi-a trecut prin minte a fost acela că nicio oră desfășurată online nu se poate compara cu cea desfășurată în clasă, având alături pe domnul / doamna profesoară și pe colegi.
Cu toate restricțiile impuse de pandemia care ne afectează pe toți, sunt hotărâtă să muncesc în continuare, având în suflet drept călăuză spiritul cantemirist, pentru a pune baze temeinice formării mele ca ofițer al Armatei României.”
 
Felicitări, Iulia, și mult succes în continuare!

foto arhivă: Cătălin Neaga