Deschiderea anului universitar

Nicolae Ionel Ciucă · 01.10.2020
Dragi studenți
Un nou an universitar începe astăzi în condițiile speciale impuse de perioada de pandemie în care ne aflăm, cu măsuri de protecție împotriva îmbolnăvirii, dar cu obiective educaționale ambițioase. Provocările sunt foarte mari și nu va fi ușor să mențineți nivelul academic ridicat din instituțiile militare de învățământ superior, impus atât prin pregătirea absolvenților cât și prin profesorii de elită care au confirmat noi standarde pentru învățământul universitar românesc.
Vă rog să le transmiteți părinților, bunicilor, prietenilor și tuturor celor dragi vouă, care nu s-au putut bucura împreună cu voi la ceremonia de deschidere a anului universitar, că suntem conștienți de faptul că nu ați fi ajuns aici fără dragostea și sacrificiul lor. Permiteți-mi ca împreună cu voi să le transmit mulțumiri din toată inima!
Stimați profesori,
Vă felicit pentru dăruirea, devotamentul și profesionalismul de care dați permanent dovadă atunci când vă aflați la catedră. Vă revine, din nou, nobila sarcină să pregătiți viitoarea generație de ofițeri ai Armatei României, să puneți bazele educației celor ce vor avea misiunea de a-și sluji Țara cu credință și de a o apăra, chiar cu prețul vieții.
Patriotismul, demnitatea, onoarea, cinstea și respectul trebuie să se afle lângă “bastonul de mareșal” din ranița fiecărui absolvent al unei instituții militare de învățământ superior.
Vă asigur că am luat toate măsurile organizatorice posibile pentru a asigura cele necesare în materie de echipamente și materiale de protecție și că vom urmări îndeaproape ca toate măsurile stabilite să fie respectate.
Vă urez să aveți un an universitar excelent, cu rezultate foarte bune pe toate planurile pregătirii voastre!
Faceți-ne mândri de voi!
Mult succes!