Academia, locul în care studenţii îşi iau proiectele în serios

Submarin fără echipaj şi avion fără pilot

Alexandra Munteanu · 20.04.2019
Academia, locul în care studenţii îşi iau proiectele în serios 📚🔍
Submarin fără echipaj şi avion fără pilot 🛩


𝐀𝐧𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚 este studentă de la Academia Forţelor Terestre din Sibiu şi, din frica de mare şi dorinţa de-i ajuta pe cei din arma Geniu, a inventat un submarin care poate fi comandat de la distanţă prin intermediul unei radio-comenzi şi nu necesită, deci, implicarea operatorului în mod direct.

Acest produs tehnologic robotizat submersibil va fi în măsură să îndeplinească misiuni de cercetare, identificare şi distrugere a muniţiilor neexplodate de pe fundul apelor. Transmisia live se face printr-o cameră cu infraroşu aşezată în faţa dispozitivului. Astfel, operatorul poate ghida submarinul şi, dacă observă muniţii neexplodate, are capacitatea de a le distruge.

Deşi nu este o bună înotătoare, Ana Maria este pasionată de mediul subacvatic şi misterele acestuia. Ea speră ca proiectul ei să stea la baza construirii unor submarine militare fără echipaj la bord, pentru a nu fi puse în pericol vieţile acestora.


𝐑𝐚̆𝐳𝐯𝐚𝐧 este cunoscut în rândul studenţilor pentru pasiunea sa pentru aeromodele. De această dată, a construit un avion fără pilot, care decolează ca o dronă, e dotat cu cameră video şi poate scana orice. Avionul fără pilot este destinat pentru misiune de cercetare în zone de risc, în care militarii îşi pun în pericol viaţa sau pentru misiuni de căutare şi salvare, deoarece deţine o cameră de supraveghere care transmite live pe un monitor.

Ana Maria Covaci şi Răzvan Parfenov şi-au prezentat cele două prototipuri la un Salon Internaţional de Invenţii, la care au participat studenţi militari din toată lumea. 📡

Fiecare generaţie îşi aduce aportul la dezvoltarea noastră, ca militari, ca români, ca oameni. Academiile militare au fost, întotdeauna, căminul celor mai mândri studenţi, studenţi care îşi fac timp, printre instrucţie şi cursuri, de proiecte inovative care să aducă un "upgrade" echipamentelor militare.📊