Exercițiul „Sea Breeze 20” la final

Forțele Navale Române · 29.07.2020
Două nave militare românești, un elicopter Puma Naval și aproximativ 320 de marinari au participat la Exercițiul multinațional „Sea Breeze 20”, unul dintre cele mai mari exerciții organizat şi coordonat de forțele navale ale Statelor Unite ale Americii şi ale Ucrainei, în vestul Mării Negre, sub egida Parteneriatului pentru Pace.

La cea de-a XX-a ediție a exercițiului „Sea Breeze”, militarii de la corveta ,,Contraamiral Eustațiu Sebastian” și de la fregata „Regina Maria” au desfășurat împreună cu militarii parteneri din atât în spațiul maritim, cât și în cel aerian și cel terestru, unei prezențe militare adaptate pe flancul sud-estic al NATO, în regiunea Mării Negre.   

Corveta ,,Contraamiral Eustațiu Sebastian” a acostat în portul militar Mangalia, în după-amiaza zilei de luni, 27 iulie. Locțiitorul comandantului Flotei, contraamiralul de flotilă Ion Condur, a fost prezent la sosirea navei, prilej cu care a primit raportul comandantului navei, căpitan-comandorul Codrin Misăraș, cu privire la îndeplinirea tuturor obiectivelor încredințate de către conducerea Forțelor Navale Române, pe parcursul participării la Exercițiul „Sea Breeze 20”.
Fregata „Regina Maria” își continuă misiunile pe mare, în cadrul grupării navale permanente a Alianței Nord Atlantice SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), din care face parte conform angajamentelor asumate de țara noastră față de parteneri.