Tabăra de instrucție la munte în raionul Brădet

Andreea Istrate · 17.02.2020
Momentul culminant al taberei de instrucție la munte în raionul Brădet s-a desfășurat cu succes.

Militarii Brigăzii 9 Mecanizată ,,Mărășești", în cooperare cu militari din Divizionul 175 Nave Scafandri, au executat un exercițiu tactic în teren, în cadrul unui marș de aproximativ 30 km. Pe timpul desfășurării exercițiului, militarii au rezolvat diferite situații tactice.

În ciuda condițiilor meteorologice vitrege, specifice zonei montane, militarii din cele două structuri au dat dovadă de profesionalism și au rezolvat incidentele create pe timpul marșului. De asemenea, militarii au dat dovadă de camaraderie și au cooperat foarte bine, lucru care a dus la îndeplinirea cu succes a misiunii.

Analiza post acțiune desfășurată cu toți militarii participanți a evidențiat toate aspectele referitoare la modul de desfășurare a exercițiului, accentul fiind pus pe modul de rezolvare a incidentelor și cooperarea celor două structuri. Acest exercițiu a completat nivelul de instruire prin perfecționarea deprinderilor de a acționa în teren muntos. Toți participanții și-au manifestat dorința de a mai executa activități în comun.