Instrucție în tabăra la munte – iarna, „SOVEJA 20”

Oana Ieșan · 03.02.2020
Pentru structurile ISR din cadrul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, prima provocare a noului an de instrucţie o constituie tabăra la munte – iarna, „SOVEJA 20”, desfăşurată în perioada 27-01-07.02.2020, în zona localităţii Soveja şi raioanele învecinate acesteia.

Cu toate că obiectivul principal de instruire îl constituie perfecţionarea deprinderilor de bază ale cercetaşilor militari în vederea executării sarcinilor şi misiunilor specifice de culegere date şi informaţii, structurile de cercetare se pregătesc şi în vederea creşterii rezistenţei militarilor la efort fizic şi psihic prelungit, pentru cunoaşterea teritoriului naţional, dar şi pentru întărirea coeziunii de grup.

Cum muntelui încă îi lipseşte cojocul de omăt şi singurul lucru care aminteşte că suntem în toiul iernii este suspinul naturii provocat de vântul care aleargă grăbit printre copaci, militarii s-au axat pe instrucţia tactică de specialitate, topografie militară, traiul în condiţii de izolare şi instrucţie sanitară. Au executat, de asemenea, un exerciţiu de conducere a tehnicii de luptă pentru dezvoltarea derpinderilor mecanicilor conductori în utilizarea acesteia în teren muntos.

Dacă în perioada imediat următoare, iarna, domoală până acum, îşi va aşterne covorul de nea, cercetaşii militari vor continua instrucţia, pe schiuri.