Cinstirea eroilor neamului în localitatea Fodora

Marius Liuțe · 18.11.2019
În comuna Fodora din județul Cluj s-a desfăşurat o ceremonie în cadrul căreia a fost dezvelit un monument ridicat în memoria soldaților căzuți la datorie în Primul și al Doilea Război Mondial.
Activitatea a constituit, pentru toți participanții, o sărbătoare, o ocazie de a mulțumi eroilor neamului românesc din aceste locuri pentru jertfa lor şi, totodată, un prilej de cinstire a memoriei celor care au căzut pentru libertatea, unitatea şi întregirea ţării scriind pagini glorioase de eroism.

La ceremonia desfășurată în localitatea Fodora au participat oficialități militare și civile dintre care amintim: primarul comunei Așchileu, prefectul județului Cluj, reprezentantul Consiliului Județean Cluj, generalul de brigadă dr. Nicolae Tonu, locțiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, alături de militarii Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu”, ai Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, ai Batalionului 7 Aruncătoare Proiectile Reactive „General Vasile Danacu” , precum și un numeros public.


În cadrul ceremoniei au avut loc și momente artistice susținute de către elevi ai Școlii Gimnaziale din comuna Așchileu și de Ansamblul Muguri de Așchileu. 

Activitatea s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare formată din militari ai celor trei unități și prezentarea onorului de către muzica militară a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.
 
Glorie eternă eroilor neamului românesc!