O pată de albastru într-o tabără kaki

Deşi funcţia de maistru militar are frumuseţile şi provocările ei, mi-am dorit foarte mult să devin ofiţer. Vreau să devin 4 în 1: militar, specialist, lider şi luptător.

Alexandra Munteanu · 12.09.2019
Sunt Valentin Oană şi sunt uşor de recunoscut în tabăra de instrucţie: sunt singurul în uniformă albastră, a Forţelor Aeriene, printre sutele de uniforme kaki, de Forţe Terestre.
 
Am absolvit Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene "Traian Vuia" din localitatea Boboc, județul Buzău, la arma rachete și artilerie antiaerienă şi am încadrat funcția de maistru militar specialist la Brigada 1 Rachete Sol-Aer "General Nicolae Dăscălescu".
 
Deşi funcţia de maistru militar are frumuseţile şi provocările ei, mi-am dorit foarte mult să devin ofiţer. Vreau să evoluez cât mai mult şi să devin un model şi un adevărat lider. Sunt un om ambiţios, dovadă stă media 9.70 de la admitere, la Facultatea de Inginerie și Management în domeniul Comunicațiilor și informaticii militare.
 
 
Faptul că sunt singurul cu uniformă albastră din tabăra de instrucţie Daia nu mă face diferit, ci unic. Deşi port uniforma Forțelor Aeriene cu un alt colorit de camuflaj fac parte din aceeași armată unită.
 
Alături de mine, aici în tabăra de instrucţie Daia, sunt mulţi colegi cu acelaşi vis ca şi mine: de a deveni, la finalul acestor trei sau patru ani (depinde de facultate), ceea ce noi numim 4 în 1: militar, specialist, lider şi luptător.
 
Sunt convins că toate acestea se vor materializa datorită instructorilor pe care îi avem şi al spiritului de camaderie pe care armata îl formează între militari. Ne vom ajuta între noi la greu şi vom evolua împreună.
 
Maistru Militar clasa a IV-a Oană Valentin, student al Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu, anul întâi, în primele zile de instrucţie ale modului de pregătire militară generală în poligonul de instrucţie Perii DăiiFoto: căpitan Roxana Davidovits