Bucuria vine dintr-un zâmbet

  • Sharebar

Am intrat în luna cadourilor, iar cel mai frumos dar pe care îl poţi primi în această perioadă este satisfacţia de a ajuta copiii mai puţin norocoși să se bucure de darurile lui ,,Moş Nicolae” şi prin asta să aduci zâmbetul pe chipurile lor.

Pentru elevii din Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, dorinţa de a aduce fericirea copiilor din Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sfânta Filofteia” a fost obiectivul principal al începutului de decembrie, având drept reper  ,,Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilitățiproclamată pe data de 3 decembrie în anul 1992 de către Organizaţia Naţiunilor Unite.

Planurile au fost făcute din timp şi urmare la acestea, în data de 4 decembrie, elevii împreună cu cadre militare ale instituţiei au poposit la sediul centrului, unde au dăruit cadouri dulci, dar şi rechizite şi materiale necesare desfăşurării unor activităţi frumoase şi diversificate.

Toate acestea au fost posibile în urma donării de sânge din data de 02.11.2017 şi 09.11.207 când instituţia noastră a găzduit ,,Colecta mobilă” a Centrului de transfuzie sanguină Piteşti condusă de doamna doctor Chiran Monica, unde tichetele de masă oferite elevilor au fost transpuse în cadourile dulci oferite.

Pe timpul activităţii, copiii centrului ne au oferit un program artistic, în care bucuria şi optimismul lor ne-au făcut să înţelegem că nimic nu e greu dacă înţelegi menirea ta pe pământ, iar cuvintele doamnei directoare Aurelia Dimcea întăresc spiritul acestei idei:

,,Mulţumirile noastre sunt ecoul emoţiilor pe care doar Spiritul Crăciunului ni le poate transmite nouă, celor care primim daruri şi, deopotrivă dumneavoastră, acelora care dăruiţi. Profesori şi copii uniţi în cântec şi fapte au făcut ca sala de festivităţi să vibreze de frumuseţe şi armonie ca răspuns pentru frumoasele mesaje prilejuite de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilitati”, (…) ale lui „Moş Nicolae”, mesaje aduse de către elevii din Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre  „Basarab I”.

Fericirea copiilor ne-a adus în faţa unei lecţii de viaţă frumoase şi ne a făcut să promitem că de fiecare dată, când vom avea ocazia, ne vom întoarce pentru a aduce bucurie copiilor.