O delegație a Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, formată din doamna Marioara Pateșan, decan al Facultății...

    Publicat pe 05.11.2018 10:49

    O delegație a Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, formată din doamna Marioara Pateșan, decan al Facultății de Științe Militare și domnul lt.col. Adrian Teodorescu, instructor avansat în cadrul Centrului de Pregătire Militară, a efectuat, în luna octombrie, o vizită la Institutul Militar Virginia din Lexington, Virginia, SUA în vederea semnării unui memorandum de înțelegere privind cooperarea academică între instituțiile noastre.
    Întâlnirea a avut loc în urma premiselor create în cadrul Forumului Academic Militar Internațional, desfășurat în Budapesta, în luna iunie a anului trecut, când reprezentanții instituției noastre au avut un prim contact cu delegația americană prezentă la eveniment și și-a propus inițierea relațiilor de colaborare între cele două instituții.
    Discuțiile avute pe timpul vizitei delegației române la Institutul Militar Virginia au vizat prezentarea ofertelor educaționale ale celor două instituții, stabilirea detaliilor privind realizarea schimbului de studenți și cadre didactice, începând cu anul universitar 2018-2019, a perioadelor de desfășurare a mobilităților, a documentelor care trebuie întocmite de ambele părți și a costurilor pe care acestea le implică. În plus, s-a convenit și semnarea unui Acord Interinstituțional în cadrul Programului Erasmus+ între cele două instituții, având în vedere posibilitatea finanțării în viitor a acestor tipuri de mobilități de către Comisia Europeană.
    #Romania #mapn #ArmataRomaniei #ForţeleTerestreRomâne #studenţimilitari #Sibiu #ARactualitate