Centenarul Unirii Basarabiei cu România a fost marcat la Sibiu, în zilele de 26 și 27 martie, de o serie de manifestări...

  Publicat pe 27.03.2018 13:32

  Centenarul Unirii Basarabiei cu România a fost marcat la Sibiu, în zilele de 26 și 27 martie, de o serie de manifestări organizate de Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, în colaborare cu Asociaţiunea Transilvană pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român - Astra, Cercul Militar Sibiu, Biblioteca Judeţeană Astra din Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga”, Serviciul Judeţean Sibiu al Arhivelor Naţionale, Asociaţia Naţională Cultul Eroilor„Regina Maria”şi autorităţile publice locale.

  Manifestările dedicate aniversãrii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România au debutat luni, 26 martie, la Biblioteca Judeţeană ASTRA, cu vernisajul expoziţiei tematice "100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România". Vizitatorii au putut vedea panouri informative și cărți referitoare la contextul istoric al Unirii. Expoziţia poate fi vizitată până în data de 15 aprilie.

  Activităţile au continuat marţi, 27 martie, în Sala mare a Cercului Militar, cu desfăşurarea simpozionului „Unirea Basarabiei cu România. Primul pas spre înfăptuirea Marii Uniri”. În debutul evenimentului, autoritățile locale prezente au susținut alocuțiuni, acestea fiind urmate de prezentarea unor comunicări științifice.

  Foto: Elena Andrei
  #Romania #mapn #ArmataRomaniei #ForţeleTerestreRomane #Sibiu #ARactualitate #elevimilitari