Mesajul şefului Statului Major al Forţelor Terestre cu prilejul Zilei specialităţii militare EOD La data de 01 august...

  Publicat pe 01.08.2018 11:00

  Mesajul şefului Statului Major al Forţelor Terestre cu prilejul Zilei specialităţii militare EOD

  La data de 01 august 1997, în baza Ordinului ministrului apărării naţionale a luat fiinţă Centrul de pregătire a specialiştilor în controlul mecanismelor explozive. Prin acest ordin a fost consfinţită în mod oficial existenţa unei noi specialităţi în Armata României, specialitatea militară EOD.
  Înfiinţată pentru necesităţile militare, dar şi pentru realizarea nevoilor de interoperabilitate cu structurile similare NATO, structurile EOD au participat la nenumărate activităţi de cercetare şi asigurare a protecţiei itinerarelor de deplasare a unor personalităţi militare şi civile, la lucrări publice de demolare a unor construcţii prin explozii controlate.
  În toţi aceşti ani, militarii din structurile EOD au acţionat cu profesionalism şi responsabilitate, contribuind decisiv la asigurarea protecţiei personalului militar şi civil, a bunurilor materiale, la neutralizarea/distrugerea muniţiilor neexplodate şi dispozitivelor explozive improvizate din zonele militare şi teatrele de operaţii, pe timp de pace, în situaţii de criză şi război.
  Cu ocazia sărbătoririi Zilei specialităţii militare EOD, vă mulţumesc pentru realizările de până acum şi vă urez succes în îndeplinirea proiectelor de viitor, reuşite profesionale şi personale!
  La mulţi ani!

  #Romania #mapn #ArmataRomaniei #ForțeleTerestreRomane #ARaniversare