Mesajul șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general maior Ovidiu-Liviu Uifăleanu cu prilejul sărbătoririi...

  Publicat pe 01.08.2018 07:30

  Mesajul șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general maior Ovidiu-Liviu Uifăleanu cu prilejul sărbătoririi Zilei Armei Tancuri

  La 1 august 2018 se împlinesc 99 de ani de când a luat ființă prima unitate de tancuri din Armata României -"Batalionul Carelor de luptă", în garnizoana Mihai Bravu, moment de referință în apariția și dezvoltarea structurilor acestei noi arme în România.

  De-a lungul timpului, arma tancuri și-a adus o contribuție deosebită la momentele importante ale istoriei poporului român, pe câmpurile de luptă în cel de-AL Doilea Război Mondial și în misiunile încredințate.

  Drumul parcurs de această armă a fost anevoios, dar ,până la urmă ea s-a impus în structura organizatorică a armei. Acest fapt s-a datorat, în special, valorii deosebite a corpului său de cadre, strâns legată de pregătirea tehnică superioară, inteligența, inventivitatea și ingeniozitatea umană, care s-a reflectat din plin asupra demersurilor și acțiunilor trupelor de tancuri.

  Tanchiștii forțelor terestre rămân în continuare vector de putere al capacității de reacție al forțelor, adaptați noului mediu de securitate, în care se cer modalități de acțiune cu totul diferite de cele cu care am fost obișnuiți până acum.

  Cu prilejul sărbătoririi a 99 de ani de la înființarea armei tancuri, vă felicit pentru realizările dumneavoastră și vă doresc sănătate, putere de muncă, noi și însemnate succese profesionale în activitățile viitoare!

  La mulți ani!

  Montaj video: Alexandru Helerea

  #Romania #mapn #ArmataRomaniei #ForțeleTerestreRomane #ARaniversare