A XII-a ediție a „Taberei de vară pentru cercetașï" găzduită de Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard...

  Publicat pe 11.07.2018 10:39

  A XII-a ediție a „Taberei de vară pentru cercetașï" găzduită de Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi"

  Desfăşurată sub deviza „Fii cel mai bun! Fii la înălţime!", tabăra are ca temă activitatea vânătorilor de munte, principalele obiective fiind însuşirea de către tinerii cercetaşi a unor cunoştinţe de bază despre Armata României, profesia militară, diferite structuri militare, precum şi dezvoltarea şi punerea în valoare a calităţilor fizice, spiritului de competiţie şi de echipă ale tinerilor participanţi.
  Timp de șapte zile, vor fi organizate activităţi interactive prin care participanţii vor fi iniţiaţi în procedee de cercetare terestră şi de orientare în teren, tehnici de alpinism şi de supravieţuire în condiţii de izolare, metode de traversare a unui curs de apă şi alte elemente de tactică militară.
  Totodată, tinerii vor participa la întreceri sportive (volei, baschet, fotbal), vor vizita unităţi militare aparţinând Forţelor Terestre Române din judeţul Braşov, precum şi obiective turistice din zonă.

  Foto: Dogaru Claudiu

  #Romania #mapn #ArmataRomâniei #ForţeleTerestreRomâne #ARactualitate