Baștaniada​, competiția parașutiștilor militari Exerciţiul cu trupe în teren "Memorial General-maior Grigore Baştan"...

  Publicat pe 06.06.2018 06:13

  Baștaniada​, competiția parașutiștilor militari

  Exerciţiul cu trupe în teren "Memorial General-maior Grigore Baştan" ediţia 2018, s-a desfăşura din nou la Buzău, leagănul paraşutismului militar românesc, în organizarea Centrului de instruire pentru ISR, paraşutişti, operaţii speciale şi JTAC în colaborare cu Fundaţia "General Grigore BAŞTAN".
  Exerciţiul a avut loc pe Aerodromul Buzău şi în poligonul de tragere de la Mărăcineni, în data de 5 iunie.
  La exerciţiu au participat militari paraşutişti din structurile Ministerului Apărării Naţionale şi ale Jandarmeriei Române. Principalele etape ale exerciţiului au constat în inserţia prin paraşutare cu armament şi materiale, aruncarea grenadelor de mână de exerciţiu, deplasarea în teren contaminat, traversarea râului Buzău pe funicular, deplasarea după azimut, acordarea primului ajutor şi executarea unei şedinţe de tragere specifică, toate acestea desfăşurate pe o distanţă ­cu­mulată de circa 25 de kilometri.
  "Baştaniada", aşa cum e cunoscut Memorialul în rândul paraşutiştilor, este competiţia militară cu cea mai îndelungată tradiţie.
  Dincolo de aspectele oarecum tehnice, Baştaniada reprezintă o provocare pentru toţi participanţii, un efort fizic şi psihic deosebit cărora, fiecare în parte, dar şi echipa în ansamblu, trebuie să ştie să le facă faţă tuturor provocărilor!

  Foto: Nicuşor Comănescu

  #România #ForțeleTerestreRomâne #ArmataRomâniei #Bucureşti #MApN #ARactualitate #ARinstrucţie