ZIUA VETERANILOR DE RĂZBOI ÎN GARNIZOANELE BRIGĂZII 15 MECANIZATE La Iaşi, Ziua Veteranilor de Război a fost marcată...

  Publicat pe 27.04.2018 14:12

  ZIUA VETERANILOR DE RĂZBOI
  ÎN GARNIZOANELE BRIGĂZII 15 MECANIZATE

  La Iaşi, Ziua Veteranilor de Război a fost marcată vineri, 27 aprilie, printr-o ceremonie militară şi religioasă de depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor Regimentului 7 Roşiori, situat în faţa Cercului Militar din garnizoană.

  A urmat o adunare omagială în sala mare a instituţiei, în cadrul căreia s-au adresat felicitări şi li s-au conferit diplome aniversare veteranilor de război. La ceas de sărbătoare, alături de aceştia au fost membri de familie, militari în activitate, în rezervă şi retragere, reprezentanţi ai autorităţilor locale.

  Ziua Veteranilor de Război a fost sărbătorită ieri şi în garnizoana Botoşani. Militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” au participat la ceremonia militară şi religioasă organizată la Monumentul Eroilor din Al Doilea Război Mondial, din centrul oraşului.

  La Piatra Neamţ, Ziua Veteranilor de Război a fost marcată de militarii Batalionului 634 Infanterie „Petrodava” printr-o ceremonie militară şi religioasă de depuneri de coroane de flori la Cimitirul Eroilor din garnizoană. La eveniment au participat veterani de război, militari în activitate, în rezervă şi în retragere, oficialităţi locale.

  * * *

  Titlul de veteran de război a fost instituit în urmă cu 116 ani, prin Înaltul Decret Regal din 29 aprilie 1902, promulgat de regele Carol I. În anul 2007, data de 29 aprilie a devenit Ziua Veteranilor de Război, legiferată prin Hotărârea de Guvern nr. 1222 din luna octombrie a aceluiaşi an.

  Foto: Lucien Covalciuc, Costel Nicorici, Florentin Dragomir.

  #Romania #mapn #ForteleTerestreRomane #Divizia4Infanterie #Iasi #Brigada15Mecanizata #Bg15Mc #ZiuaVeteranilorDeRazboi #ArmataRomaniei