În seria de evenimente dedicate Zilei Forţelor Terestre şi Centenarului Marii Uniri, militarii Brigăzii 15 Mecanizate...

  Publicat pe 22.04.2018 06:23

  În seria de evenimente dedicate Zilei Forţelor Terestre şi Centenarului Marii Uniri, militarii Brigăzii 15 Mecanizate au organizat, sâmbătă, 21 aprilie, în Parcarea Complexului Palas Mall din Iaşi, cu o expoziţie de armament, echipamente şi tehnică de luptă.

  Vizitatorii au putut vedea armament uşor şi greu de infanterie, transportoare blindate şi tancuri, piese de artilerie terestră şi antiaeriană, echipamente de comunicaţii, de cercetare şi protecţie CBRN. De asemenea, şi-au putut încerca abilităţile în cadrul unui concurs de tir cu arme de tip air-soft, iar cei interesaţi de o viitoare carieră în armată au fost informaţi de către reprezentanţii Biroului de Informare şi Recrutare Iaşi despre oferta educaţională a Ministerului Apărării Naţionale.

  În cadrul manifestării, au fost amenajate şi două expoziţii de fotografie: una cu imagini care ilustrau misiunile externe şi exerciţiile multinaţionale la care au participat militarii Brigăzii 15 Mecanizate, iar cea de-a doua a fost dedicată Misiunii militare franceze la Iaşi din timpul Primului Război Mondial, organizată în contextul celebrării Anului Centenarului Marii Uniri.

  Întreg evenimentul s-a bucurat şi de acompaniamentul Muzicii Militare a garnizoanei, care a delectat publicul cu o suită de marşuri de fanfară şi compoziţii din repertoriul naţional şi universal.

  Foto: Lucien Covalciuc.

  #Romania #mapn #ForteleTerestreRomane #Divizia4Infanterie #Iasi #Brigada15Mecanizata #Bg15Mc #ZiuaFortelorTerestre #ArmataRomaniei