Ziua Armistiţiului Pe data de 11 noiembrie, în întreaga lume se celebrează Ziua Armistiţiului, care semnifică...

  Publicat pe 09.11.2017 11:54

  Ziua Armistiţiului

  Pe data de 11 noiembrie, în întreaga lume se celebrează Ziua Armistiţiului, care semnifică încheierea simbolică a Primului Război Mondial, la 11 noiembrie 1918. La Iaşi, care în perioada refugiului în Moldova din timpul marii conflagraţii a fost şi capitală de război, Ziua Armistiţiului a fost marcată astăzi prin două momente solemne.

  S-au depus coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor Francezi din Cimitirul „Eternitatea”, apoi manifestările au continuat la statuia generalului Henri Mathias Berthelot, şeful Misiunii Militare Franceze în ţara noastră în perioada Războiului de Reîntregire. La acestea au participat ataşatul militar francez în România, lt.-col. Flavien Garrigou Grandchamp, comandantul Brigăzii 15 Mecanizate şi al Garnizoanei Iaşi, col. Dragoş Iacob, cadre militare în activitate, în rezervă şi în retragere, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene.

  Foto: Eduard Borhan.

  #Romania #mapn #ForteleTerestreRomane #Divizia4Infanterie #Iasi #Brigada15Mecanizata #Bg15Mc #ZiuaArmistitiului #ArmataRomaniei