ŞTAFETA VETERANILOR A AJUNS LA BACĂU Se apropie marea sărbătoare a oştirii – 25 octombrie, Ziua Armatei României, iar...

  Publicat pe 15.10.2018 13:08

  ŞTAFETA VETERANILOR A AJUNS LA BACĂU

  Se apropie marea sărbătoare a oştirii – 25 octombrie, Ziua Armatei României, iar în Ministerul Apărării Naţionale s-a dat startul manifestărilor ocazionate de eveniment. Printre acestea se numără şi „Ştafeta Veteranilor”, ediţia a V-a, o acţiune a voluntarilor din Grupul „Invictus România”, care are ca scop promovarea valorilor naţionale şi a respectului faţă de veteranii şi eroii României din toate războaiele.

  Ieri, 14 octombrie , echipa de ştafetă focşăneană, a intrat în localitatea Bacău, punctul final fiind Piaţa Tricolorului, loc unde au predat ştafeta militarilor băcăuani .

  Astăzi, 15 octombrie, voluntarii Grupului Invictus au început deplasarea către un alt oraş cu rezonanţă istorică, Vaslui, nu înainte de a face un popas la Cimitirul Eroilor, pentru a păstra un moment de reculegere.

  Ştafeta de pe traseul roşu va ajunge la Iaşi marţi, 16 octombrie, ora 18.00, iar predarea-primirea acesteia va fi făcută în cadrul unei scurte ceremonii, ce va avea loc pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în faţa Primăriei Municipiului Iaşi.

  Foto: Cătălin Diaconu.

  #Romania #mapn #ForteleTerestreRomane #Divizia4Infanterie #Brigada15Mecanizata #Batalionul631Tancuri #Batalionul635ArtilerieAntiaeriana #Bacau